SOM-budget

SOM-budget

Het SOM-budget voor de medewerkers van Duijd fiscalisten

Jij kunt als medewerker van Duijd fiscalisten gebruik maken van het SOM-budget. Hierbij kun je maandelijkse 60 euro (netto!) inzetten voor sport, media en ontspanning. Jij bepaalt zelf waaraan je het besteedt en hoe je het inzet. Als je het niet inzet, kun je het op een later moment nog gebruiken. Je kunt de inzet van het budget maximaal 12 maanden uitstellen. Zo kun je dus sparen voor een grotere aankoop, bijvoorbeeld een PS5, fiets, gitaar of sportkleding.

Hoe werkt het?

Je maakt aanspraak op het budget door hiervoor een declaratie in te dienen. Je bent vrij om zelf te bepalen waaraan je het uitgeeft. Dat kan zijn voor een spelcomputer, een bezoek aan het theater, festival, musical, sportschool of de aanschaf van een boek, hardloopschoenen, dartbord of je netflixabonnement. Jij bepaalt zelf wat je onder sport, ontspanning en media verstaat. Er zijn wel grenzen: het moet in redelijkheid bijdragen aan je mentale of fysieke gezondheid. Je kunt je wekelijkse flesje wijn, kratje bier, joint of doosje sigaren niet via het SOM-budget declareren. 

Wanneer kan het?

Je hebt eveneens 12 maanden de mogelijkheid om je declaratie in te dienen. Stel dat je met je partner in maand 1 naar een festival wilt. De kaartjes kosten € 360. Je kunt dan de kaartjes kopen en het bonnetje goed bewaren. In maand 7 declareer je het bonnetje onder het som-budget. Als je in de zes maanden ervoor niets hebt gedeclareerd heb je € 360 “gespaard” en kun je deze dus opnemen.