Vier Heren Aanbestedingsadvies B.V.

'Er werken adviseurs die aan de voorkant zoeken naar oplossingen'

Eerst badmintonmaatjes, nu sparringpartners
Hoofdpijn van fiscale zaken? Nee, dat krijgt Mathijs Verheijen er ook weer niet van. De eigenaar, een van de twee, van 
Vier Heren Aanbestedingsadvies B.V. in Bunnik is namelijk ook juridisch onderlegd. En toch is hij maar wat blij met de hulp van Duijd fiscalisten bij het regelen van de belastingzaken van zijn onderneming. Een vertrouwensband heeft Verheijen opgebouwd met Jan van Esch, belastingadviseur en mede-eigenaar van Duijd Fiscalisten. En dat komt niet alleen doordat de een de zaken behartigt van de ander. ,,Jan ken ik al vanaf mijn achtste, vanuit het badmintonnen in Veghel. Jan was wereldtop in die sport, ik niet”, erkent Verheijen lachend. ,,Vijftien jaar had ik hem niet gezien, totdat ik hem weer tegenkwam bij een badmintonclub in Arnhem, en nu dus bij Duijd. Jan is geen trainingsmaatje meer, maar ik bel hem nog geregeld op. Hij is dan een sparringpartner voor complexe problemen.”

Verheijen is getrouwd en heeft kinderen, en dus ook een eigen bedrijf. Niet zomaar een. Vier Heren Aanbestedingsadvies B.V. heeft meer dan honderd klanten. Van hogescholen tot gemeenten. De firma geeft op allerlei vlakken ICT-inkoop- en aanbestedingsadvies, zoals over software, hardware en netwerkinfrastructuur. Zo werd de inkoop voor de IT-werkplekken voor de Universiteit van Amsterdam (UVA) geregeld. ,,We zijn twaalf jaar geleden met ons bedrijf begonnen en hebben verschillende accountants gehad. Bij de meeste was er onvoldoende fiscale kennis aanwezig. Bij Duijd fiscalisten niet. Er werken belastingadviseurs die aan de voorkant zoeken naar oplossingen, terwijl anderen vaak alleen achteraf de cijfers controleren en aangeven wat niet mag.”

,,Met de nieuwe fiscale bedrijfsstructuur is alles geoptimaliseerd”, zegt Verheijen. ,,Duijd fiscalisten heeft me daar echt bij geholpen, net als bij de fiscale afhandeling van de verkoop van ons bedrijfspand. Neem alleen al het scheiden van privé en zakelijk op financieel en fiscaal gebied, dat zijn complexe zaken hoor.”

Een gezamenlijke klant hebben Duijd en Vier Heren ook. Verheijen: ,,Dat was toeval. Met Vier Heren kwamen we er via ons eigen netwerk binnen. Jan en ik hebben elkaar uiteindelijk wel aan andere opdrachten geholpen. En wie weet in de toekomst weer.” Over de toekomst gesproken: Verheijen heeft nog wel een tip voor Duijd. ,,Ik hoop dat ze zich blijven richten op hoogwaardige kennis. Met hun specialistische kennis maken ze juist het verschil. Het is belangrijk dat Duijd fiscalisten niet te groot én te druk wordt.”