MySwissAlps B.V.

‘Samenwerking levert rust, controle én geld op.’

Arno Peters, eigenaar MySwissAlps B.V. uit Ruurlo:
,,Hoe houd ik grip op mijn belastingzaken als ik ze uitbesteed? Wil ik een bureau als Duijd fiscalisten wel inzicht geven in mijn boekhouding? En gaan hun diensten me als ZZP’er niet te veel geld kosten? Ik twijfelde. Als ondernemer houd je het liefst zoveel mogelijk zelf de touwtjes in handen.

,,Mijn zorgen bleken voor niets. De fiscalisten van Duijd zijn serieuze mensen die ik mijn fiscale vragen toevertrouw. Heel belangrijk ook: ze houden me op de hoogte van de keuzes die ze maken. En vertellen me het wáárom daarachter. Ook zonder dat ik erom vraag. Zo houd ik zelf het gevoel van controle.

,,Ik ben dol op reizen naar Zwitserland. Via MySwissAlps.com adviseer ik mensen over de hele wereld hoe ze hetzelfde kunnen doen. Wat zijn de beste treinroutes, hotels en kabelbaantickets? Inkomsten haal ik uit het percentage bezoekers dat ik doorverwijs naar sites van bijvoorbeeld de Zwitserse spoorwegen. Zo is mijn hobby beroep geworden.

,,De manier waarop ik online geld verdien, is anders dan de klassieke manier die de belastingdienst gewend is. Ik schrok toen ik controle kreeg. Had ik mijn zaakjes wel goed geregeld? Ook kreeg ik eens een brief van de fiscus dat ik iets verkeerd ingevuld had. Zweet op het voorhoofd. In gedachten zag ik al duizenden euro’s verdwijnen. Na een lang gesprek bleek ik één euro terug te krijgen. Mede daarom zocht ik contact met Duijd fiscalisten. Zij kunnen mijn moderne bedrijfsvoering goed omzetten naar de taal van de belastingdienst. Dat geeft rust.

,,De fiscalisten van Duijd adviseerden me al snel om een andere bedrijfsvorm te kiezen. Ik maakte aanspraak op fiscale voordelen, zelfs met terugwerkende kracht. Dus is de samenwerking duur voor een ZZP’er? Mij leverde het meteen geld op!’’