Schoonmaakbedrijf Mart van den Berg

Een spannende periode voor schoonmaakbedrijf Mart van den Berg

Daan van den Berg heeft samen met zijn vader Mart en broertje Tim een succesvol schoonmaakbedrijf opgebouwd. Ooit begonnen met één ladder en een zwart emmertje, uitgegroeid tot een stevig bedrijf met ruim 30 man personeel, hoogwerkers en een flink wagenpark om alle klussen goed uit te voeren.

Naamgever van het bedrijf uit Millingen aan de Rijn Mart van den Berg vond het vorig jaar tijd om zijn bedrijf over te dragen aan zijn zonen, een spannend en belangrijk moment voor het bedrijf. ,,We moesten bij de bank en de accountant opeens met de billen bloot”, vertelt Daan van den Berg. ,,Vooral voor mijn vader was het spannend. We hebben niet veel verstand van de cijfertjes, maar hebben de administratie wel altijd in eigen beheer gehouden. We waren nog een VOF, iets wat om moest worden gezet naar een BV. We zijn ooit voor wat guldens gaan schoonmaken, inmiddels gaat het om bedragen met zes nullen. Dat is voor mijn vader best even eng.”

Duijd Fiscalisten dacht mee met het bedrijf, waarbij alles van A tot Z werd uitgelegd aan de familie Van den Berg. ,,En als mijn vader iets niet begreep, dan werd het gewoon nog een keer uitgelegd. Door duidelijke voorbeelden en als het even kon ook nog in het dialect dat we in Millingen aan de Rijn spreken. Voor mijn vader extra fijn.”

Toevallig komt Dennis Heijmink, de betrokken fiscalist van Duijd Fiscalisten, uit hetzelfde dorp als de ondernemers van het schoonmaakbedrijf, maar dat was voor Van den Berg niet de hoofdreden om het proces van de overname deels toe te vertrouwen aan Duijd Fiscalisten. ,,Het voelde vanaf het eerste moment goed en achteraf gezien hebben ze ons uitstekend geholpen. Mijn vader is 67, maar nog kerngezond. Hij was wat huiverig om zomaar te stoppen met werken, want dat heeft hij altijd heel veel gedaan. Dennis stelde voor om hem in loondienst te nemen, iets waar wij tot op dat moment nog totaal niet aan hadden gedacht.”

De volledige overname door de broers werd een maand geleden volledig en naar wens afgerond. Het contact met Duijd Fiscalisten was in de afgelopen periode intensief. ,,We hebben elkaar zeker zeven keer fysiek ontmoet, afwisselend in Bemmel en in Millingen. Ook is er heel veel op en neer gemaild. We draaien volop door met het bedrijf en iedereen is ontzettend tevreden over hoe de zaken nu op papier staan.”