Edese Golf Club Papendal

‘Duijd fiscalisten heeft zichzelf overbodig gemaakt’

Bert van den Akker, voorzitter Edese Golf Club Papendal uit Arnhem:
,,Twijfels? Of verbeterpunten bij Duijd fiscalisten? Nee sorry. Ik begrijp best dat een verhaal sterker overkomt als je je ook kritisch toont, maar voor mij voelt dat in dit geval als spijkers op laag water zoeken. Ik ben gewoon dik tevreden met de wijze waarop de fiscalisten van Duijd ons hebben geholpen. Het heeft ons financieel ook geen windeieren gelegd. Ze hebben hun honorarium dubbel en dwars terugverdiend.

,,Hoe een golfvereniging te maken krijgt met een fiscaal-juridisch adviesbureau? Terug naar 1 januari 2019. Per die datum werd een nieuwe belastingregel voor sportclubs ingevoerd. Zij mochten btw die ze hadden betaald niet langer terugvorderen. Dat zou voor een financieel gat zorgen. Om dat te compenseren schiep de overheid meer regelingen voor subsidiëring. Maar het was voor onze vereniging lastig om snel door te krijgen hoe we daar precies mee om moesten gaan. Onze accountant gaf ons de tip eens contact met Duijd fiscalisten op te nemen. Dat bleek goede raad.

,,De fiscalisten van Duijd schakelden snel. Ze waren bij wijze van spreken al op 2 januari voor ons aan de slag. Zij snapten de nieuwe subsidieregeling en zorgden ervoor dat wij veel meer geld kregen dan gehoopt. Het financieel verschil tussen de oude regeling van btw-teruggave en de nieuwe subsidieregeling is voor ons aanzienlijk. Dat is de verdienste van Duijds fiscalisten.

,,Kanttekeningen kan ik nog steeds niets plaatsen. Sterker nog, er is nóg een pluspunt van hun werkwijze. Ze hebben medewerkers van onze golfclub namelijk wegwijs gemaakt in de nieuwe regelgeving. Daardoor kunnen wij ons nu zelf redden en heeft Duijd fiscalisten zichzelf bijna overbodig gemaakt.’’