Cuimed

‘Duidelijke antwoorden op een complex vraagstuk’

Om zo goed mogelijk in te kunnen kopen, besloten Joris Wichers en zijn kompaan Roy Verholen dat een vaste standplaats in Spanje voor een van beide het beste was. Met hun bedrijf Cuimed hebben ze zich gespecialiseerd in Spaanse luxeproducten voor de horeca zoals wijn, olijven en specerijen. Uiteindelijk ging Verholen het avontuur aan, maar dat levert meteen een complex vraagstuk op. Want hoe doe je dat als goedwillende ondernemers? Waar moet je bedrijf gevestigd zijn? En richt je een bv op, of is een andere optie beter? Waar ga je belasting afdragen? Wat zijn de fiscale risico’s?

Bij die vragen kwam Duijd fiscalisten om de hoek kijken. Want de antwoorden bleken niet zo makkelijk. ,,We zijn uitstekend geholpen met duidelijke antwoorden op ons complexe vraagstuk”, vertelt Wichers, die zich inmiddels ook heeft gespecialiseerd in Japanse voedselproducten. ,,Het is lastig om concrete antwoorden te geven, maar doordat Duijd fiscalisten over specialistische kennis beschikt lukte dat ze toch. Dat heeft ons enorm geholpen.”

Hij roemt de manier van samenwerken, Wichers is als bedrijf uit de regio (Elst) dan ook een vaste klant van Duijd fiscalisten uit Bemmel. ,,Maar als we even geen vragen hebben, dan is dat ook prima. En dat we in de buurt zitten, is eigenlijk meer toeval. Het maakt onze band misschien wel iets sterker, omdat we samen een netwerk hebben waar we uit kunnen putten. Op die manier kunnen we elkaar van tips voorzien.”

Wichers denkt Duijd fiscalisten binnenkort nog wel nodig te hebben, nu zijn bedrijf roerige tijden doormaakt. Door de coronapandemie ging de horeca tijdelijk op slot, een flinke aderlating voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in luxe voedselproducten voor restaurants. ,,We hebben een tijd volledig stilgelegen, dus wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd is nu weer teniet gedaan. Het voelt eigenlijk alsof we weer opnieuw moeten beginnen. In de cijfers zien we dat pas later terug, de kans is groot dat we Duijd fiscalisten dan mee laten kijken.”