Modeontwerpster Hilde

‘De kracht van de regio: bij Duijd fiscalisten word je écht gezien’

Hilde, modeontwerpster uit Den Haag:
,,Achtduizend euro terugbetalen. Als de belastingdienst dat zegt, zal het wel waar zijn, dacht ik. Ook mijn boekhouder durfde het risico niet aan om in beroep te gaan. Maar ik had toch niets fout gedaan?

,,Probleem was dat de belastingdienst vond dat de eigen zaak die ik sinds 2014 had eigenlijk geen onderneming was omdat ik geen omzet draaide. Simpel gesteld: alle zakelijke kosten die ik tot en met 2016 had afgetrokken, accepteerde de belastingdienst niet. Resultaat was dat ik achtduizend euro moest terugbetalen.

,,Ik vertrouwde op de objectiviteit van de belastingdienst en was geneigd het geld terug te betalen. Maar toch: het voelde niet eerlijk. Ik bleef speuren naar mensen die me konden vertellen wáárom. Uiteindelijk vond ik online één bedrijf dat heldere uitleg gaf over dit vraagstuk: Verdoorn Adviesgroep uit Nijmegen (https://duijdfiscalisten.nl/onze-klanten/onze-klanten-vertellen/duijd-fiscalisten-spreekt-taal-van-de-ondernemer/). Zij hadden goed nieuws: Duijd fiscalisten kon me waarschijnlijk helpen.

,,Het was spannend om tegen de belastingdienst in te gaan. Ik liep het risico dat ik de zaak verloor en nog eens de extra kosten voor Duijd fiscalisten had. Uiteindelijk zat ik goed. Door één brief van Duijd zag de fiscus in dat er wel degelijk sprake was van een onderneming en ik die achtduizend euro niet hoefde te betalen. Dankzij een slimmigheidje van de fiscalisten van Duijd bleek ik over eerdere jaren zelfs nog geld terug te krijgen. Haha, uiteindelijk heb ik winst gemaakt op de hele zaak.

,,Duijd fiscalisten ligt bij Bemmel aan het eind van de A15 en voor iemand uit Den Haag is dat ver rijden. Het lijkt voor de handliggender dan hulp te zoeken bij kantoren in de Randstad, maar als je daar binnenstapt met een kleine zaak zoals die van mij ben je een nummertje. Bij de fiscalisten van Duijd voelde ik me echt gezien. Ze deden hun werk goed én er was ruimte voor persoonlijk contact. Er mocht gelachen worden. De mix tussen zakelijk en vriendelijk was perfect.’’