Anno Accountants

Brabantse link leidt tot vruchtbare samenwerking Duijd Fiscalisten en Anno Accountants

Heeft een accountantskantoor niet zelf de kennis over belastingen in huis? Volgens mede-eigenaar Bert van der Heijden van Anno accountants uit Schaijk zijn sommige vragen van klanten erg specifiek. ,,Om die klanten goed van dienst te kunnen zijn hebben we een samenwerking met Duijd fiscalisten. We leggen regelmatig fiscale vraagstukken bij ze neer. Zij komen met praktische oplossingen voor vraagstukken en de lijntjes zijn kort.” Door de goede band die de afgelopen jaren is ontstaan, is de samenwerking geïntensiveerd.

En dat allemaal nadat Erik ons heeft uitgenodigd voor het bijwonen van een van hun fiscale lezingen. ,,Erik heeft hier in de regio gedeeld dat hij als fiscalist werkzaam was bij Duijd fiscalisten.” Indien Bert van der Heijden of Paul Kling met een vraagstelling zit of ze hebben een afspraak met een klant, waarbij het wenselijk is dat er tevens een fiscaal specialist aan tafel zit, rijdt Erik in de ochtend even langs. Voor de Nistelrodenaar ligt de Brabantse plaats op de route richting Bemmel. Het is ook meteen de Brabantse link tussen Duijd fiscalisten en Anno Accountants die de twee kantoren met elkaar verbinden. ,,Ik kende hem nog van vroeger en zo zijn we verder in contact geraakt. We hebben nu op meerdere vlakken voordeel, want wij doen regelmatig kennis op over bijvoorbeeld de nieuwe regels rond de eindejaarsactualiteiten én kunnen terecht met de moeilijkere fiscale vraagstukken.”

Anno Accountants werkt met zes mensen voor klanten in het midden- en kleinbedrijf. Door de grootte van het kantoor is het soms fijn om wat werk uit te besteden, geeft Van der Heijden aan. ,,We moeten keuzes maken. Zo hebben we ook geen agrarische klanten, aangezien dit toch weer op sommige gebieden erg specialistisch is. Een kracht van ons kantoor zijn juist de korte lijntjes, het is daarom fijn dat het contact met Duijd fiscalisten ook zo goed is.”