Een donderslag bij heldere hemel! Nee, deze nieuwsbrief van jouw fiscalisten uit Bemmel begint niet met weerconstateringen. We hadden het zien aankomen, maar toch was het nog onverwacht: de Hoge Raad zet een streep door de belastingheffing over inkomsten uit vermogen. Zelden komt het voor dat de rechter een wet aan de kant zet EN ook nog eens zelf nieuwe regels maakt.

Je begrijpt dat je Bemmelse fiscalisten op die zesde juni nogal verhit waren. En dan is het nog geen zomer…

In aanloop naar de zwoele zomermaanden waren er meer mooie momenten die we met jullie willen delen. Zo bracht de topsport ‘jeu de boules’ bij sommige Bemmelse teamleden oerdriften naar boven, zijn we enthousiast over onze nieuwe foto’s en maken we plannen voor een nog mooier pand.

Oh ja, en in de tussentijd werken we aan fantastische fiscale oplossingen, krijgt Lieke in een fiscaal technische procedure van de rechter gelijk en ziet het er naar uit dat de stagiaires nog niet van ons af zijn…

Nextens fiscale kennisprijs 2024

De marktleider in fiscale software en kennis organiseert jaarlijks een landelijke wedstrijd waarbij gestreden wordt om de fiscalist met de meeste fiscale kennis. Het zal je niet verbazen dat jouw fiscalisten uit Bemmel hierbij betrokken zijn. Op vrijdag 7 juni vond bij Strandzuid in Amsterdam de finale plaats. In de vakjury was ons Dennis de kritische praktijkman die het de kandidaten lastig maakte. Uiteindelijk kon de jury niet anders dan André Sinac tot winnaar uitroepen: hij had de meeste fiscale kennis. Naderhand bleek dat hij die kennis niet zomaar had verkregen. “Ze noemen mij ook wel de kubieke meester”, aldus André. “Ik ben zowel in civiel, fiscaal als notarieel recht afgestudeerd

De (vierde!) Landelijke Fiscalistendag 2024

Samen met Stichting De Fiscale Sprekers organiseren wij ook dit jaar weer de Landelijke Fiscalistendag. Het evenement vindt voor de vierde keer plaats en is langzaam een begrip in de Nederlandse fiscale wereld aan het worden. De voorbereidingen zijn al in volle gang en het programma is voor een groot gedeelte rond. Met onze partners het Register Belastingadviseurs, Nextens, de HAN University of Applied Sciences en de Radboud Universiteit gaat het een machtig mooie dag worden!

Aanmelden is al mogelijk en kan hier.

Alweer een Duitje!

Als je hard werkt, moet je ook stevig ontspannen. Het team heeft dat goed in de oren geknoopt en pakt iedere mogelijkheid voor het ontspannen dan ook aan. Zo ook op die vrijdagmiddag in Nijmegen. Bij dit uitje van het team van Duijd fiscalisten, liefkozend door hen een Duitje genoemd, kwam de Franse campingervaring van pas: wij zijn fanatiek bezig geweest op de jeu de boules baan bij Boules & Bites in Nijmegen. Aanvankelijk was er een wat afwachtende houding, maar toen de puntentelling ging tellen werd het echt serieus. Het ging uiteindelijk om de laatste millimeter. Met een hapje, drankje en een grote glimlach. Dat dan weer wel…

Nieuwe foto’s op de website

Het team van Duijd fiscalisten was weer een stuk knapper geworden. Dat was op de foto’s op de website niet meer te zien, dus de hoogste tijd om nieuwe foto’s te laten maken. Dit keer op locatie! Bij het gemeentehuis in Bemmel vonden we de juiste plek voor een prachtige serie nieuwe foto’s. Kijk snel op onze website en laat je verrassen!

Jubileum pinksterfeesten Nistelrode
De pinksterfeesten! Al vijftig jaar een begrip voor de mensen uit Nistelrode en omstreken. Laat ons eigen Erik nu in dat prachtige Nistelrode wonen. Wij steunen de organisatie al enkele jaren met sponsoring en Erik gaat dan kijken of het allemaal goed verloopt. Vanuit het altijd gezellige Brabant wist hij te melden dat ook het jubileum meer dan geslaagd is geweest. Geweldig dat het een groep vrijwilligers al zoveel jaar lukt een prachtig evenement te organiseren. Op naar de volgende vijftig jaar!

SOM-budget

Het zou kunnen dat je het al op onze socials hebt gezien. Duijd fiscalisten heeft het Som-budget geïntroduceerd. Het staat voor sport, ontspanning en media. Iedere medewerker krijgt per maand een bedrag van € 60 netto beschikbaar. Dat kan hij of zij inzetten voor de sportschool, de toneelvereniging of het bedrag 12 maanden opsparen. Zo kan iedere medewerker op kosten ‘van de baas’ naar een popfestival of een PS5, gitaar of sportkleding aanschaffen. Waar de één fanatiek sport, vindt de ander juist ontspanning in cultuur. Dankzij het Som-budget kan iedereen op zijn eigen manier extra genieten en ontspannen.

Een nog mooier pand…

Gaan we verhuizen of maken we onze huidige locatie nog mooier? Dat gesprek loopt al enkele jaren en we hebben een knoop doorgehakt. We gaan de aankleding van het pand opfrissen. Een nieuwe kleur op de wanden, ander vloertje en vernieuwing van meubilair.

Zoals het vaker gaat lijkt zo’n klusje toch een hele klus. Gelukkig hebben we hulp van Kim. Zij adviseert ons over inrichting en kleur. Want als je heul veel van belastingen weet, dan is inrichting echt moeilijk. Gelukkig hoeft Kim het niet alleen te doen en denkt het hele team (onder enthousiaste leiding van Sam en Romy) over de nieuwe inrichting mee.

Nieuwsgierig hoe het gaat worden? Houd de socials en natuurlijk deze nieuwsbrief in de gaten.

 

Matthijs bouwt mee

Bij Duijd fiscalisten doen we het graag samen. Fiscale vragen oplossen, enthousiaste klanten nog blijer maken en elkaar helpen het beste te presteren. Onze Matthijs kan dat als geen ander. Sinds dit jaar heeft hij een belang in Duijd fiscalisten en bouwt hij samen met de andere teamleden verder aan één van de mooiste fiscale adviesbureaus van Nederland.

Afscheid stagiaires?

Stijn en Teun begonnen dit jaar met hun (afstudeer)stage bij Duijd fiscalisten. Aangetrokken door het fiscaal enthousiasme van het team begonnen zij het avontuur van het echte werk. Al snel vonden zij hun plek en genoten van de vele mooie fiscale antwoorden en oplossingen.

Het einde van hun stageperiode is in zicht. Wij waren ons al op het emotionele afscheid aan het voorbereiden, toen zowel Stijn als Teun aangaf te blijven. Woorden als ‘zwart gat’, stilte, geen uitdaging meer gleden door de ruimte, maar ook meer ontdekken, leren en fiscaal genieten waren te horen. Het ziet er dus naar uit dat we voorlopig nog niet van hen af zijn. En laten we daar nu heel blij mee zijn!

Stijn geslaagd!

In de afgelopen maanden heeft Stijn gewerkt aan zijn scriptie en zich tijdens de afstudeerstage voorbereid op de afronding van zijn studie. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen want Stijn is met het prachtige cijfer van 7.9 afgestudeerd. Nu hij de opleiding Finance, Tax and Advice heeft afgerond staat hij te popelen om zijn fiscale kennis aan de universiteit verder te vergroten.

Wist je dat?

          We proefdraaien met Whatsapp voor kantoor zodat je straks ook naar ons kunt appen?

          Sam heel driftig alle festivals in de regio bezoekt?

          Nicole meer en meer met fiscale werkzaamheden ondersteunt? En dat dat ook nog eens heel goed gaat!

          Zowel Dyon en Lieke hun scriptie bijna afhebben en dat afstuderen dus ‘dreigt’?