Lang leve de Lente!

 

Luidkeels (en ook nog eens allitererend) het nieuwe jaar beginnen? “De fiscalisten in Bemmel moeten er wel heel veel zin in hebben”, hoor ik je beduusd mompelen. Dat klopt helemaal! Hoe fantastisch mooi kun je het jaar wel niet beginnen: geweldige nieuwe mensen in het team, een splinternieuwe koffiemachine, onze lieve (maar soms strenge) Romy terug op haar plekkie en Dennis mocht spreken op het nieuwjaarsymposium van het Register Belastingadviseurs.

 

Naast al dat moois liggen prachtige fiscale antwoorden te trappelen om naar buiten te mogen. En als de zon zich dan even laat zien, dan zijn de fiscalisten helemaal niet meer te houden.

 

Geniet van de lente en deze nieuwsbrief! 

De (vierde!) Landelijke Fiscalistendag 2024

Het team van Duijd fiscalisten is sinds de start nauw betrokken bij De Landelijke Fiscalistendag. Dat is logisch, want de gelieerde Stichting De fiscale sprekers organiseert dit machtig mooie evenement. Dit jaar voor de vierde keer.

Op vrijdag 18 oktober staat de landelijke Fiscalistendag in het teken van de Wet Inkomstenbelasting 2001. Hoe moet het verder met deze wet? Is het tijd voor vervanging? Of kunnen een paar (plastische?) chirurgische ingrepen haar op de been houden?

 

De Landelijke Fiscalistendag biedt kennis, humor, gezelligheid en netwerk. Het is niet voor niets dat de Landelijke Fiscalistendag, liefkozend ook Lafida genoemd, naast belastingadviseurs ook notarissen, accountants, boekhouders en andere professionals trekt. Naar verwachting zullen zo’n 150 deelnemers dit jaar genieten van het moois dat deze dag in de Betuwe te bieden heeft! Als je er bij wilt zijn dan is tijdige aanmelding verstandig. 

Duijd teamdag

Even uit de vaste en vertrouwde omgeving. Een dag lang werken aan onderlinge relaties, vertrouwen en communicatie. Dat lijkt een hele zware uitdaging, maar werd uiteindelijk een hele leuke dag. Oké… Aan het einde waren we wel echt moe.

Het team verzamelde bij een ‘klassiek’ hotel in het mooie Berg en Dal. Samen met een professionele trainer leerden we elkaar nog beter kennen. Een dag vol informatie en leuke interactieve opdrachten. Het voorzichtige zonnetje en de mooie omgeving maakten de pauzes tot heerlijke momenten. Dyon zocht even de rust en genoot van de natuur.

Stagiaires

We delen onze kennis graag en vinden niets mooier dan mensen (nog) enthousiaster voor het fiscale vak te maken. Het is dan ook logisch dat we staan te trappelen als zich stagiaires bij ons melden. In februari begonnen Stijn en Teun. We zijn blij met hen en laten jou dan ook graag kennismaken met:

 

Teun

Dagelijks vanuit Zutphen naar Bemmel voor een fiscale stage? De fiscalisten keken elkaar vragend aan. Wist Teun wel waar hij aan begon? Toen Teun kwam kennismaken met de Bemmelse fiscalisten draaide hij er niet omheen: Duijd fiscalisten is voor mij een hele bewuste keuze. De algemene fiscale adviespraktijk en de sfeer van een klein bureau zijn voor mij doorslaggevend. Ik wil niet bij een groot kantoor op een afdeling met specialisten werken. De reisafstand neem ik voor lief.

De fiscalisten wisten voldoende: Teun past bij ons. Tijdens zijn middelbare schooltijd ontdekte Teun dat hij geschiedenis en economie leuk vond. Alhoewel hij aanvankelijk dacht dat docent geschiedenis hem wel zou passen, koos hij toch voor de HBO-opleiding Finance, Tax and Advice. Inmiddels is hij derdejaars en heeft hij de passie voor het fiscale vak ontdekt: “de combinatie tussen de cijfers en de wettelijke bepalingen spreekt mij aan”.

Teun verwacht dat hij in de toekomst als belastingadviseur bij een adviesbureau werkzaam zal zijn, maar eerst wil hij nog naar de universiteit. Het harde leren en werken wisselt hij af met zijn grote hobby muziek. Dicht tegen zijn platenspeler aangekropen geniet hij van rockmuziek uit de jaren ’70 en ’80. “Maar ook Radiohead vind ik leuk”, voegt hij er bijna compenserend aan toe. Je vindt hem ook bij concerten; zo staat Anouk binnenkort voor hem op een podium en laat hij zich wegblazen door de stem van Floor Jansen.

 

Stijn

Zag hij zichzelf als een docent voor een klas? Stijn dacht van niet en daarmee kwam aan zijn twijfel een einde: hij zou naar de Han gaan en daar de studie Finance, Tax and Advice gaan volgen. Hij wist toen nog niet wat voor een mooie dingen de keuze voor hem zouden gaan brengen.

 

Al op jonge leeftijd begon Stijn met volleybal. Hij bleek te goed voor de lokale vereniging in Elst en kreeg vanuit de bond de mogelijkheid om zich verder in de sport te bekwamen. Hij koos daarom een middelbare school die ruimte gaf aan topsporters. Ondanks zijn inzet behaalde hij op sportgebied niet de wereldtop, maar is hij voor de rest van zijn leven wel een echte teamspeler.

 

Tijdens zijn studie aan de Han ontdekte hij hoe hij met fiscale kennis oplossingen kon bieden. Dat hij handig is met cijfers helpt hem hier ook nog eens bij. Langzaamaan raakt hij verknocht aan het fiscale vak. Zijn resultaten zijn goed en hij krijgt de mogelijkheid om alvast met de premaster aan de Universiteit van Tilburg te starten. Die kans grijpt hij met beide handen aan.

 

Als het verzoek komt of er studenten zijn die mee willen werken aan De Landelijke Fiscalistendag hoeft Stijn niet lang te twijfelen. Samen met drie andere studenten vormen ze een team en maken ze een verpletterende indruk. Tijdens die dag leert Stijn ook het team van Duijd fiscalisten kennen. Hij moet dan nog zijn afstudeerstage organiseren. Dat kan bij Duijd fiscalisten. Hij spreekt nog met een ander kantoor, maar zijn besluit staat al snel vast. Hij ziet een mooi team waar hij prima in past en dag geeft een goed gevoel. Stijn gaat zeker verder in de fiscaliteit en zal ook zijn vervolgstudie in Tilburg afronden. De fiscale wereld is een teamspeler rijker.

RB dag van Dennis en het Register

Fiscaliteit en werknemers: binden en boeien, het onderwerp van de nieuwjaarsbijeenkomst van onze beroepsvereniging Register Belastingadviseurs (RB). Onder leiding van dagvoorzitter Sylvester Schenk, directeur Fiscale Zaken van het RB, werd de nieuwjaarsbijeenkomst 2024 gehouden, waar drie aan het RB gerelateerde sprekers hebben gesproken over het boeien en binden van medewerkers. Het was voor Dennis een hele eer dat hij één van de sprekers mocht zijn. Het symposium kende zo’n 700 deelnemers en de overige kleine 6.000 leden konden genieten van het verslag. In het tijdschrift Het Register – een uitgave van het RB – was namelijk een reportage van de dag opgenomen. Wil je weten waar  Dennis het over heeft gehad? Lees dan Het Register van februari 2024 (pagina 36 en verder).  

Nieuw gezicht: Laura

Geboren als fiscalist? Het zal best gebeuren, maar veel goede fiscalisten maken tijdens hun (brede) opleiding een ontdekkingsreis. Ergens komt dan het fiscale vak op hun pad en dan zijn ze verkocht. Neem onze nieuwe collega Laura.

Na haar mavo-opleiding vond ze op de havo eigenlijk alleen (bedrijfs)economie echt leuk. Ondanks dat het een breed vak is, ligt er dan niet direct een passend beroep voor je klaar. Laura twijfelde en koos voor een tussenjaar. Bij een open dag over de opleiding Finance, Tax en Advice herkende ze de (bedrijfs)economische vakken. Ze ging daar aan de slag. Al snel kwam ze erachter dat het belastingrecht haar boeide: kennis omzetten in een goed advies. Daar mensen ook echt mee kunnen helpen. Iedere keer weer anders. Laura wist nu wat ze echt wilde. Tijdens alle teamopdrachten pakte zij de fiscale vragen op. Laura verheugde zich bij de start van de opdracht al op de oplossing of wist namens het team een vlammend betoog te schrijven. Laura is namelijk een kei in taal.

Tijdens het oriënteren op een bedrijf voor een stageplek was ze niet echt onder de indruk van de bedrijven die ze sprak. Dat veranderde toen ze met de fiscalisten Lieke en Dennis in gesprek kwam. Van Duijd fiscalisten in Bemmel had ze nog niet eerder gehoord, maar was dat dan een bedrijf dat haar passie en enthousiasme voor het fiscale vak begreep? Tijdens een vervolggesprek werd ze nog enthousiaster. De stage paste nu toch nog niet in haar studieplanning. Ze moest nog even geduld hebben. Maar ja… jouw fiscalisten waren net zo enthousiast als Laura en zeiden: kom dan bij ons werken! Eerst werken en dan stage lopen is niet volgens het programmaboekje, maar daar houden de fiscalisten zich toch niet altijd aan. Het antwoord van Laura was kort en bestond uit drie woorden: Ja! Ja! JAAAA!!

Terug van weggeweest

Nadat Romy en haar man Tom voor prachtig nieuw leven (dochter Anna) hadden gezorgd, eindigde met het nieuwe jaar het verlof van Romy. Ze was direct weer op haar vertrouwde plek en iedereen wist haar weer te vinden. Binnen een week had ze “alles” weer op de rit. Niet alleen voor de collega’s, maar ook voor veel klanten en leveranciers is zij de bron van alle kennis en oplossingen. Iedereen is dan ook blij dat ze er weer is!

Nieuwe Koffie?

Het nieuwe jaar begon voor onze koffiemachine niet best. Hij had duidelijk een winterdip en de kerstperiode had hem geen goed gedaan. De onderhoudsmonteur kwam voor behandeling, maar schudde zijn hoofd. De machine moest minimaal een paar dagen opgenomen worden. Misschien moesten we aan vervanging denken.

Dat lieten we ons geen twee keer zeggen! Koffie is op een kantoor wat bier in een voetbalkantine is: zonder dat drankje is er geen enkele reden om daar één minuut langer dan strikt noodzakelijk te verblijven.

Het nieuwe jaar betekent voor ons dan ook een nieuwe koffiemachine. Zo’n hele grote professionele blinkert met veel knopjes en heerlijke koffie. Benieuwd hoe de koffie smaakt? Kom gerust eens aan en lees dan gelijk eens op de koffiekaart welke (fiscale) koffie’s je bij de fiscalisten in Bemmel kunt drinken.  

Parkeerbordjes

Je weet dat jouw fiscalisten in Bemmel van delen houden. De parkeerplaatsen bij het broednest van fiscale oplossing zijn dan ook bij allerlei passanten in trek. Geen probleem, zolang we kunnen delen. Dat laatste werd – zeker op dagen dat het hele team aanwezig is – steeds moeilijker. Bezoekers aan ons mooie kantoor konden hun auto niet meer kwijt. Dat was natuurlijk ook niet de bedoeling. We blijven daarom – in overleg – de parkeerplaatsen delen, maar vinden het fijn als dat in overleg kan. Daarom maken we de parkeerders erop attent dat ze op onze parkeerplaatsen staan: we hebben bordjes en palen gekocht.

Met het kopen van de parkeerbordjes waren we er nog niet: die dingen moeten op één of andere manier de grond in. Nadat Matthijs, Erik en vooral Dennis er eens goed naar had gekeken bleek dat kijken niet direct leidt tot het plaatsen van de bordjes. Nicole en Sam konden het kijken niet langer aanzien en stroopten de mouwen op. De fiscalisten leken nog verder achter hun beeldschermen weg te kruipen terwijl er buiten hard gewerkt werd. Er ging wat tijd overheen en toen stonden de paaltjes buiten en Nicole en Sam (ietwat verhit) weer binnen. Nu komen mensen vragen of ze de parkeerplaats even mogen gebruiken. En dat mag dan (meestal). Ze doen niet alleen hun werk goed, maar zien er ook nog eens prachtig uit:

Wist je dat?

 

  • Matthijs samen met zijn lief Cheyenne in een eigen huisje intrek heeft genomen.
  • Ook Romy en Tom een huis hebben gekocht!
  • Stijn van skiën houdt en tijdens de vakantie heel wat meters heeft afgelegd.
  • Dennis de carnaval met 2 dagen revalideren maar net heeft overleefd.
  • De hyciacinten bij de fiscalisten in Bemmel voor een heerlijke geur en een glimlach op het gezicht van Sam zorgen.