NIEUWSBRIEF DECEMBER 2023

Terwijl de laatste kerstbomen – al dan niet met kluit – wuivend voor de tuincentra staan te lonken, zijn uw fiscalisten in Bemmel druk met de laatste fiscale voordelen van 2023. Noestig notuleren zij de extra vergaderingen van aandeelhouders: het dividend uit de BV’s vloeit vooralsnog rijkelijk, net als de wijn bij het kerstdiner. Weldra, als de laatste cent bespaard is, keren de fiscalisten terug naar hun warme huiskamers. Terwijl ze daar met vrienden en familie de feestdag slijten, verraadt slechts een fiscale wettenbundel in de boekenkast hun werkelijke passie.

Wat gebeurde er in het laatste kwartaal toch in Bemmel? Het waren fantastische weken. Zo vond in Fort Lent voor de derde keer De Landelijke Fiscalistendag plaats. Het groeit langzaam door tot één van de grotere fiscale evenementen van het jaar. Wat een feest! Dat mag zeker ook van de knetterspannende midgetgolfwedstrijd ‘in the Dark’ gezegd worden. De strijd tussen de teamleden van Duijd fiscalisten was fel, gedurfd, maar eerlijk en vol enthousiasme. Je leest verderop hoe dat geëindigd is.

Onze collega Judith besloot een andere weg in te slaan, maar kijkt terug op een mooie tijd bij dat eigenzinnige bureau in Bemmel. We hadden je al verteld over onze nieuwe collega Sam, maar in deze nieuwsbrief leer je haar echt kennen. Ook lees je over de geheime én ontplooiende kunsten van Nicole, sinterklaas, het grote kerstdiner en de loterijlunch.

Wij, het hele team van Duijd fiscalisten, kijken terug op een prachtig mooi jaar. Trots dat we zoveel leuke, lieve en boeiende mensen mochten helpen. Deze mensen en alle prachtige fiscale vraagstukken geven veel energie. We kunnen dan ook niet wachten totdat het nieuwe jaar begint. Tot die tijd genieten we met een grote glimlach van de mooie feestdagen. Natuurlijk wensen we jou, onze trouwe nieuwsbrieflezer, fantastische dagen en machtig mooi 2024.

 

De Landelijke Fiscalistendag 2023

De derde editie van De Landelijke Fiscalistendag was een succes. Met bijna 100 deelnemers, fantastische sprekers en heerlijk eten en drinken was aan alle verwachtingen voldaan. De studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen prikkelden de deelnemers tijdens een interactieve kennissessie. Felle discussies en gewogen meningen schaterde door één van de nissen van het Fort Lent.

Professor Gerard Meussen zorgde tijdens de sessie “wetenschap in de praktijk” voor verwarring bij de fiscalisten: was het wel terecht dat de bedrijfsopvolgingsregeling een bedrijfsoverdracht bijna belastingvrij mogelijk maakt. Hoe zouden we dat anders kunnen doen? Een verfrissende, bijna filosofische, wetenschappelijke bijeenkomst. De grootste fiscale uitgeverij Nextens deelde haar kennis over de ontwikkelingen in het fiscale (automatiserings)land. Neem AI de positie van fiscalist over?

De fiscale sprekers en professor Bernard Schols verzorgden de twee plenaire bijeenkomsten en brachten op luchtige wijze fiscale diepgang. Tijdens het diner werd er onder live pianomuziek nog driftig genetwerkt en nagepraat. Op de vraag wat een deelnemer tijdens De Landelijke Fiscalistendag geleerd had, was het veelzeggende antwoord: “Dat ik er volgend jaar weer bij moet zijn”. Beter kunnen wij dag niet samenvatten. Bekijk hier alvast een aantal foto’s.

 

VeRBeterbundels

Het Register Belastingadviseurs is de grootste beroepsorganisatie voor belastingadviseurs in het MKB. De fiscalisten in Bemmel zijn trotse leden en zoeken regelmatig samenwerking met de beroepsvereniging op. Zo zijn zij partner bij De Landelijke Fiscalistendag. Als cadeau boden zij de deelnemers de veRBeterbundel aan:

“In RB Verbeterbundel wordt aangegeven welke fiscale onderwerpen de eenvoudstoets kunnen doorstaan of faliekant door de mand vallen en daarmee voor verbetering in aanmerking komen. Er komen vier hoofdvragen over fiscale regelingen aan bod die door de auteurs beantwoord worden:

 • Welke regelingen zijn (te) moeilijk?
 • Welke regelingen veroorzaken meer dan gemiddeld conflicten tussen de fiscus en de belastingplichtige?
 • Welke regelingen zijn overbodig?
 • Welke regelingen zijn voor de praktijk van de belastingadviseur van groot belang?

Er zijn enkele bundels overgebleven. Mocht je in een bundel interesse hebben, dan laat ons dat gerust weten. Bel of mail even. Je mag ook altijd even binnenlopen.

 

Lunch winnaars loterij

De deelnemers aan De Landelijke Fiscalistendag deden automatisch mee aan een loterij. Op een onbewaakt ogenblik liet Dennis het lot bepalen wie er gewonnen hadden. Hoe dat ging dat kun je hier in het al veelvuldig bekeken filmpje terugkijken.

Tijdens een gezellige lunch met de winnaars en enkele medewerkers van Duijd fiscalisten werd er nagepraat, wereldproblemen opgelost, het onderwijsstelsel opnieuw vormgegeven en vooral ook veel gelachen. De winnaars waren verheugd over de prijzen. Dat is op de foto’s wel te zijn.

 

Gloeiende…

Ter ontspanning – dat was het plan – trokken de enthousiaste medewerkers van Duijd fiscalisten naar Nijmegen. Daar vond een Duijtje plaats. Dit keer was het zelfs enigszins sportief: “Glow in the dark”-midgetgolfen. Een klassieker in een ander (donker) jasje. Het werd een hele gezellige, sportieve en uitdagende middag. Dat was ook wel te verwachten, zodat Romy haar zwangerschapsverlof een middag staakte en oud-collega Kelly een vrije middag opgaf. Hun offers werden dus ook beloond. Terwijl een enkeling nog dacht dat het goed was zoveel mogelijk punten te scoren, vochten Dyon en Nicole om een eerste plek. Het werd uiteindelijk Nicole die er met de winst vandoor ging. Natuurlijk moest deze overwinning gevierd worden. Een drankje, hapje en gezelligheid maakte het Duijtje compleet.

 

Tarieven 2024

We moeten als dienstverlener met de tijd mee. Daar horen ook passende tarieven bij. Vanaf 2024 bedraagt het uurtarief voor de fiscalisten in Bemmel maximaal € 195 exclusief BTW. Met een gemiddeld uurtarief van ongeveer € 150 blijven de fiscalisten niet alleen in hun creativiteit en vakkundigheid scherp. Je leest meer over tarieven op onze site.

 

Nieuw gezicht

Net voordat Judith haar laatste werkdag had (zij vertrok in november), heeft in oktober Sam haar werkplek bij de fiscalisten in Bemmel ingericht. Samen met Nicole, Tineke en Romy zorgt zij ervoor dat het dagelijkse leven op het belastingadviesbureau soepel verloopt. Van kleins af aan wist zij al dat ze maar één ding wilde: kapster worden. Soms gaat het in het leven anders dan verwacht en Sam koos uiteindelijk voor een horecaopleiding. Van het één kwam het ander en ze leerde door totdat ze uiteindelijk de opleiding voor horecamanagement afgerond had. Toen de familie Van der Valk in het najaar van 2022 zagen wie ze als stagiaire in het hotel hadden, konden ze niet anders dan haar een baan aanbieden. Binnen Van der Valk groeide Sam verder in haar rol en verdween uit het restaurant. Binnen de front office van het Hotel leerde zij wat gastvrijheid, oplossen en organiseren inhield. Ze herkende deze kwaliteiten in de vacature bij het adviesbureau in Bemmel en werd direct enthousiast. Inmiddels heeft ze haar plek in het team helemaal gevonden. Je treft haar lach of enthousiaste stem als je belt – of nog leuker – het bureau bezoekt.

 

Sinterklaas

Dit jaar was er wel een hele creatieve sinterklaas. Niet alleen lekkers, maar zelfs ook een gedicht bracht de Sint mee. Het pand met fiscalisten liet van oor tot oor een glimlach zien. Wat een verwennerij.

 

Kerstvakantie

Tussen  kerst en de jaarwisseling is het fiscale adviesbureau in Bemmel gesloten. De altijd even fanatieke fiscalisten nemen dan even rust en laden zich op voor een nieuw jaar. 

 

Knutselkampioen

Als Nicole niet op kantoor of het voetbalveld is, dan maakt ze de mooiste kerstcreaties. Dennis vond haar dan ook direct een knutselkampioen. Dat komt niet alleen omdat hij zelf alleen zijn vingers aan elkaar kan plakken, maar ook omdat Nicole echt prachtige kerstversieringen gemaakt heeft. Je kunt ze exclusief bij jouw favoriete fiscalisten in Bemmel bewonderen. En die fiscalisten dan? Die zijn – als echte knutselklunsen – weer heel trots dat zo’n geweldige collega hebben.

 

Kerstdiner

Met z’n allen eten en drinken: als de kerst in zicht is, dan mag het kerstdiner niet ontbreken. Samen met de partners vonden we een tafel bij Dries&Co. in Elst. De borrelplanken, oesters, orzo, steaks en meer lekkers belandde op de gezellige tafel. Net als dividend bij BV’s vloeide de wijn rijkelijk. Er werd gelachen, getoast en genoten. Een fijn samenzijn zoals dat onder de kerstboom hoort.

 

Wist je dat?

 • Matthijs dacht een nieuwe hobby in Marktplaats gevonden te hebben? Toen de verkochte oven nog net niet een hele woonwijk in brand zette, besloot hij het maar weer bij fiscale oplossingen te laten.
 • Romy is bevallen van een prachtige dochter Anna. Inmiddels heeft dochterlief de werkplek van moeder Romy geïnspecteerd en goedgekeurd dat Romy vanaf 8 januari 2024 weer mag komen werken!
 • Ons fiscaal adviesbureau op 1 december 2023 alweer 12,5 jaar bestond.
 • We voorafgaand aan het spannende midgetgolfen eerst een drankje namen, waarbij de verwachting was dat Dennis een 0,5L pils als doping zou nemen… Maar met een fanatieke blik dronk hij een eenvoudige cola. Ondanks (of dankzij?) deze ‘verstandige’ keuze was hij net geen laatste…
 • Romy samen met Sam, Tineke en Nicole ervoor zorgt dat alle werkzaamheden rondom de fiscalisten vloeiend lopen, maar dat Romy ooit begon als fiscalist!
 • Matthijs voor de eerste keer dit voetbalseizoen een overwinningsfeestje mocht vieren? Alle andere keren was er ook feest, maar vooral omdat het om de sport en niet om het winnen gaat.
 • Nicole steeds meer in het openbaar flirt met het fiscale vak. Ze gaat binnenkort zelfs de eerste fiscale taken uitvoeren. Zou zij dan een “omgekeerde Romy” gaan doen??