Vuurpijlen, Nijntje en de kleuren van kerstballen

“Het zit er alweer op”, klinkt met een droevige snik aan menig lunchtafel. Hoe anders is dat bij jouw fiscalisten in Bemmel. Zij kunnen niet wachten tot de zomer voorbij is en de gecontroleerde hectiek van het najaar de dag beheerst.

“Houden jullie dan niet van ontspanning”, hoor ik je vragen vanachter je scherm. Het antwoord is natuurlijk volmondig “jawel”, maar het fiscale vak kent in het najaar traditiegetrouw een prachtige climax. We hebben de prachtige herinneringen aan een mooie zomer inmiddels opgeborgen. Alleen Matthijs heeft nog verse herinneringen; hij had de zomerse pauze tot eind augustus uitgesteld.

Binnenkort buigt de Tweede Kamer zich over het belastingplan 2024 en we verwachten nog wat fiscale vuurpijlen van de Hoge Raad. Terwijl de fiscalisten onderwijl werken aan prachtige fiscale oplossingen is de politiek de messen voor de verkiezingen aan het slijpen. Er staat dus veel op het programma.

We houden wel van goed gevulde programma’s, zoals je ook aan de door ons (mede )georganiseerde de Landelijke Fiscalistendag 2023 (#LAFIDA) kunt zien! Op vrijdag 27 oktober staat Bemmel weer in het teken van de fiscaliteit. Een fantastisch netwerk- en kennisevenement voor iedereen die met het belastingrecht in aanraking komt.

In deze nieuwsbrief lees je hoe Romy samen met Nijntje en wijze woorden met verlof ging, over de komst van Sam en het ongewenste verblijf van een compleet volk. Terwijl jij van deze nieuwsbrief gaat genieten, gaan wij de kleur van de kerstballen alvast bepalen.

Wespennest

We hebben bij Duijd fiscalisten graag inloop. Met heerlijke koffie, lekkere koekjes en altijd vers fruit is het prima vertoeven bij die eigenzinnige belastingmensen in Bemmel. Recentelijk genoten we veel belangstelling van één specifiek volk: de wespen. Gelukkig zijn er ook mensen die het verwijderen van wespennesten tot hun passie hebben verklaard. Professioneel en snel verdween het nest… Totdat we aan de andere kant van het pand ook een nest bleken te hebben. Zouden wespen ook een zwak hebben voor het fiscale vak?

Help je ons?

We hebben het je al vaker gevraagd, maar kunnen niet anders dan het blijven doen: “Help jij ons aan een goede fiscalist?” Of het nu een student, starter of een doorgewinterde fiscale idioot is: wij hebben ruimte voor enthousiaste fiscalisten. Je helpt ons enorm door onze website bij iedereen met een fiscaal netwerk onder de aandacht te brengen. Misschien kent jouw buurman, notaris, advocaat, relatietherapeut of kroegbaas wel die ene persoon die in Bemmel moet werken. Jouw bemiddeling kan voor beide kanten het begin zijn van een fantastisch avontuur. Houd rekening met eeuwige dankbaarheid!

Nextens klantendag

Kennis delen? Mensen enthousiast krijgen over belastingrecht? Je mag de meeste fiscalisten in Bemmel er ’s nachts wakker voor maken. Misschien moet je dan wel bij Dennis beginnen. Met zijn omgekeerde podiumvrees reist hij graag door het land om enthousiast fiscale ontwikkelingen te delen.

Nextens – de marktleider van fiscale aangiftesoftware – nodigde haar relaties uit voor een prachtige dag vol inspiratie, kennis en plezier. De tuin van het kasteel in Rhoon bood plaats aan de 250 deelnemers aan deze klantendag. Dennis vertelde over de verschillende ontwikkelingen in de fiscale praktijk van de DGA. Een week later genoten nogmaals ruim 300 gasten van Nextens van de fiscale tips, de humor en de passie die Dennis voor hen had meegebracht.

Effe wachte…

De legendarisch woorden van de Pizzaman werd in de jaren negentig een joekel van een (carnavals)hit. André van Duijn wist natuurlijk niet dat het dertig jaar later nog steeds met regelmaat zou klinken. Niet allen voor een pizza, maar bijna overal is iets meer geduld gevraagd. In de horeca, bij je autogarage of je kapper: de agenda’s zijn vol en er is net te weinig personeel. Zo gaat het bij jouw fiscalisten in Bemmel niet anders. Natuurlijk zijn we er voor onze klanten, zeggen we te snel dat het binnenkort wel lukt en weten we amper hoe we dit jaar nog alle afspraken ingepland krijgen. Ook wij moeten soms wat meer geduld vragen dan we zouden willen, maar het komt uiteindelijk goed. Effe wachte…

Verlof Romy

Eindelijk is het tijd voor Romy om te genieten van haar welverdiende zwangerschapsverlof. Al haar werkzaamheden zijn overdragen aan haar collega’s. Zij kon met een gerust hart het kantoor van Duijd fiscalisten achterlaten. Wij wensen Romy en haar man een heel mooie tijd toe en veel succes met de laatste loodjes!

Nieuwe collega

Het gepassioneerde team in Bemmel krijgt versterking! Per 1 oktober mogen wij met veel enthousiasme Sam Jansen verwelkomen als junior secretaresse. Het contract is getekend. Dat was natuurlijk een feestelijk moment! In de volgende nieuwsbrief gaat Sam meer over zichzelf vertellen.

Afscheid

Waar nieuwe collega’s komen, hebben helaas ook een paar collega’s afscheid genomen van Duijd fiscalisten. Vorig jaar heeft Emma besloten haar fiscale opleiding te staken. Zij gaat zich meer richten op één of meerdere delen van het prachtige juridische vak. Nadat ze ons een tijd heeft ondersteund heeft ze besloten dat ze bij een ander bedrijf (andere) werkervaring wil opdoen.

Kelly gaat ontdekken of het wereldwijde accountantskantoor EY net zoveel uitdaging biedt als het Betuwse advieskantoor. In goed overleg heeft Thijs besloten dat het goed is om na 2,5 jaar een nieuwe baan te vinden. We kijken met veel plezier terug op de samenwerking en de mooie herinneringen die we samen creëerden. Wij wensen hen veel succes!

Gratis!

Heb jij nou altijd last van ongewenst loshangende kabels onder je bureau? Nou, laten wij daar de oplossing voor hebben! Tijdens de zomeropruiming kwamen we nog wat verloren schatten tegen, waaronder 9 stuks aan kabelgoten. Wees er snel bij! Ze zijn gratis op te halen. Bel van tevoren met kantoor om te vragen of ze nog beschikbaar zijn: 0481 82 09 98 Hierbij een foto ter verduijdelijking.

Derde editie De Landelijke Fiscalistendag

Ook dit jaar organiseert Stichting de Fiscale Sprekers De Landelijke Fiscalistendag. Het event wat geen enkele fiscalist, accountant of administrateur mag missen. Met topsprekers, een hapje en een drankje en met geweldige deelnemers een uniek netwerkevenement. Voor de derde keer vindt het grootste fiscale evenement van het oosten plaats.

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en je kan je vanaf nu aanmelden via de website: https://www.fiscalesprekers.nl/lafida/

Het belooft een prachtige derde editie te worden in het Oosten van het land. #LAFIDA

Wist je dat…

– Erik na een parkeerincident wekenlang in de auto van de Hulk mocht rijden?

– Zowel Kelly, Lieke als Dyon aan een wetenschappelijke scriptie werken?

– Ons pand nog duurzamer is en wij met onze zonnepanelen genieten van energielabel B?

– We door de bakkerwissel heerlijke nieuwe koekjes bij de koffie hebben? Kom snel proeven!

– Wij dit jaar met trots voor de vijfde keer een BBQ voor onze buurt hebben georganiseerd? Het was nog lang gezellig in onze Duijd tuin!