De zomer is begonnen!
Zweetdruppels, verhitte gezichten en geconcentreerde blikken. De fiscalisten in Bemmel hebben het warm. Natuurlijk kun je dan de airco aandoen, maar als je ’s ochtends gedreven begint, dan vergeet je het knopje van de koeling al snel. Terwijl de zomer stevig aan het proefdraaien is, zijn de fiscaal adviseurs bij jouw favoriete bureau als een malle aan het werk. Het is nu eenmaal voor iedereen fijn als het werk voor de zomer klaar is. Net als veel andere bedrijven hebben wij ook nog bureaus voor goede nieuwe collega’s beschikbaar. Misschien wil je ons hiermee helpen? Je leest er in deze nieuwsbrief meer over.

Gelukkig zijn er in ieder geval twee nieuwe collega’s en die stellen we graag aan je voor. We verheugen ons op de traditionele buurt barbecue en zijn trots dat we voor de derde keer aan de landelijke fiscalistendag mogen bijdragen. Ook hadden we een hilarisch teamuitje waar we je meer over gaan vertellen.

De fiscalisten in Bemmel vegen een laatste zweetdruppel weg en zetten de knop van de airco om. Ze moeten nog even doorzetten en dan ontvangen ze weer de traktatie van nieuwe wetgeving met Prinsjesdag. Daar ga je dan vast weer over lezen. We wensen jou een heerlijke zomer toe.

Even voorstellen: Tineke Dekker
Op 1 mei is Tineke gestart in de functie van commercieel management assistente. Met haar komst is het officeteam van Duijd compleet!

Na 4 jaar gewerkt te hebben als secretaresse met een breed takenpakket bij een revalidatiecentrum werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Tineke was gelijk enthousiast toen ze de vacature las. Tijdens het kennismakingsgesprek met Dennis en Nicole bleek het enthousiasme wederzijds te zijn.

Tineke neemt veel kennis en ervaring mee. Zelfstandig? Dat kun je wel zeggen! Naast haar dienstverband was Tineke ook zelfstandig ondernemer. In deze rol nam ze voor verschillende bedrijven bergen werk uit handen. Zoals Tineke zelf zegt: “Als er iets geregeld moet worden, kom maar door. Plannen en organiseren, het zit in het aard van het beestje.”

Een warm ontvangst en de fijne ambiance. Dat was hoe Tineke de kennismaking met de enthousiastelingen in Bemmel ervaarde. Tineke is nieuwsgierig naar alle werkzaamheden en heeft zich al vastgebeten in het hoofdstuk “personeelszaken”.

In haar vrije tijd onderneemt ze graag leuke dingen met haar man en twee dochters. Met haar groene vingers zorgt ze voor een prachtige tuin. Daar kan ze dan vervolgens heerlijk genieten met een goed boek.

Tineke pakt aan, steekt de handen uit de mouwen, is enthousiast, ondernemend en zorgt voor gezelligheid. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij Duijd fiscalisten! 

Buurt BBQ
Een drankje, een hapje en een goed gesprek met een buurman of buurvrouw. Zo af en toe moet je elkaar in de buurt eens opzoeken. Waarom zouden we dat als kantoor ook niet doen? Zo dachten de fiscalisten in Bemmel een jaar of wat geleden.

Judith ging met een tas vol uitnodigingen de bedrijven langs. We nodigen de ondernemers op De Houtakker en op De Kazematten graag weer uit. We gaan herinneringen ophalen (maar vooral ook maken!), netwerken, eten en genieten van interessante gesprekken bij ondergaande zon. Dat allemaal in de tuin van de fiscalisten in Bemmel. We moesten even tellen, maar dit keer is het de vijfde keer: een heus lustrum. We kijken er nu al naar uit!

 

Landelijke fiscale kennisprijs 2023: Dennis juryvoorzitter
De landelijke uitgever van (fiscale) software- en kennisproducten Nextens (het vroegere Elsevier) organiseerde een fiscale kennisprijs. Deelnemers moesten in een eerste selectieronde vragen beantwoorden. Degene met de juiste antwoorden gingen door en moesten een praktijkcasus uitwerken. De vragen en de casus waren met hulp van de Bemmelse fiscalisten (Kelly en Dennis) opgezet. Nextens vroeg of Dennis in de jury plaats wilde nemen en als vakspecialisten en praktijkman moest hij dan ook maar de voorzitter zijn. Zo kwam het dat Dennis op 13 juni op het hoofdkantoor van Nextens – voor draaiende camera’s en flitsende fotograven – bekend mocht maken dat Ruud Bongers (van Top adviseurs) de winnaar was. Lees hier
verder en check 
hier de finale video.

Even voorstellen: Judith Boorsma 
Praten, bewegen, creatief, enthousiast en bovenal iemand met een  drang naar vernieuwing en verandering.  Maak gerust kennis met Judith, als je durft… Ze heeft twaalf jaar office-ervaring en werkte zes jaar in recruitment. In haar vrije tijd in ze bezig met styling en interieur. Een veelzijdige dame met pit: daar houden we in Bemmel wel van!

Judith is nieuwsgierig, sociaal en wil graag concreet te werk gaan. Zij heeft de touwtjes in handen als het gaat om het organiseren van De Landelijke Fiscalistendag. Zij zet haar tanden in de werving. Zo vindt zij de beste mensen voor ons bureau. Weet jij ook waar de door ons gezochte ervaren fiscalisten zitten? Bel Judith op 0481-820998.

Judith woont in Nijmegen. Drie dagen per week sjeest ze met elektrische fiets naar Bemmel. In haar vrije tijd gaat ze graag weekendjes weg en geniet ze in de zomer volop van het festivalseizoen. Gezelligheid kent volgens Judith geen tijd. Ze organiseerde daarom direct een teamuitje. Je leest daarover meer in deze nieuwsbrief. Dat is niet gek, want Judith helpt nu ook met deze nieuwsbrief mee! 

 

Teamuitje: De Nachttrein, De Gilde der Wijzen en The Syndicate
Al jarenlang weten wij dat onze relatie Escaperoom Gelderland bij ons ‘om de hoek’ een geweldige escaperoom heeft. We zijn er nog nooit geweest, totdat daar een paar weken geleden verandering in kwam. Het was de woensdag voor Hemelvaart. Met een vrije dag in het vooruitzicht trok het hele team moedig naar misschien wel de leukste Escaperoom van Gelderland.

We kregen daar een warm welkom van Rob. Hij verdeelde het team van Duijd fiscalisten over drie kamers. Deze hadden de veelzeggende namen de Nachttrein, de Gilde der Wijzen en The Syndicate. De tijdklok ging aan en wij hoorden de deur achter ons dichtslaan. Opgesloten!

Zou het de drie teams lukken binnen de tijd te ontsnappen? Na een hoop gepuzzel, zoeken en codes kraken heeft één team het gehaald! Thijs, Kelly en Romy wisten 10 testen binnen een mum van tijd te maken. Zij zijn aansluitend officieel beëdigd als lid van de Gilde der Wijzen.

Gelukkig zaten de andere teams niet voor altijd opgesloten in de kamers. Zo konden we dat gaan doen waar het hele team goed in is: lekker eten en goed borrelen bij Restaurant Osteria Pomodoro in Lent. We hebben ervan genoten! Na afloop trokken Matthijs en Dennis nog naar de Grote Markt in Nijmegen. Naar eigen zeggen om te kijken of daar geen ervaren fiscalisten (met goesting naar een andere baan) aan het borrelen waren. Een verslag van deze avond hebben we nooit meer gehad… 

 

Aanpassing tarieven
Ook je fiscalisten in Bemmel hebben te maken met de ontwikkelingen in de markt. Dat maakt dat wij onze tarieven (beperkt) aanpassen. Vanaf 1 juli gaan deze tarieven voor nieuwe opdrachten gelden. Het uurtarief van Dennis en Erik wordt dan € 170, voor Matthijs € 115 en Lieke € 105. 

 

Een nieuwe weg
Waar jouw fiscalisten een nieuwe weg naar de fiscale oplossing voor je vinden, werken de ijverige stratenmakers voor het fiscale adviesbureau aan een nieuwe weg. In de brandende zon verwijderen zij oude bestrating, leggen keurige nieuwe bestrating neer en trillen alles zorgvuldig aan. Zo ligt ons pand er straks nog mooier bij en zijn wij – met minder hobbels – even goed bereikbaar. 

 

100 volgers!
Wij delen graag nieuwtjes. Dat doen we niet alleen in onze nieuwsbrief, maar ook via social media. Je kunt jouw favoriete fiscalisten dus overal volgen! Op Instagram hebben we inmiddels meer dan 100 volgers. Dat is supergaaf! Ben jij de 200ste volger? Volg ons hier

 

Derde editie De Landelijke Fiscalistendag
Ook dit jaar organiseert Stichting de Fiscale Sprekers De Landelijke Fiscalistendag. Het event wat geen enkele fiscalist, accountant of administrateur mag missen. Met topsprekers, een hapje en een drankje en met geweldige deelnemers een uniek netwerkevenement. Voor de derde keer vindt het grootste fiscale evenement van het oosten plaats.

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en je kan je vanaf nu aanmelden via de website.

Lees je deze nieuwsbrief via je laptop en heb je jouw telefoon bij de hand? Scan dan de QR code op de flyer en meld je direct aan.

Het belooft een prachtige derde editie te worden in het Oosten van het land. #LAFIDA 

 

Nieuwe fiscalisten?
Het lijkt wel alsof ze niet bestaan: ervaren fiscalisten die niets liever willen dan in Bemmel werken. We vinden ze in ieder geval niet. Ook geen beginnende fiscalisten of aspirant fiscalisten. Dat is voor  hen natuurlijk enorm sneu. Zij gaan nu iedere dag met tegenzin naar hun werk en wachten op het moment dat er bij een echt fiscaal adviesbureau een vacature komt. Wij zouden hen graag helpen en toeschreeuwen dat ze bij ons welkom zijn. Kun jij ons daar bij helpen? Ken jij een fiscalist die een eigenzinnig fiscaal avontuur wil beginnen? Waarbij hij of zij geen accountants maar alleen maar stuiterende fiscalisten als collega’s heeft? Wees lief en help hem of haar. Een kort berichtje met onze “werken bij” website.

Trek dat familielid, oud-collega of vriend uit de diepe put. Houd rekening met eeuwige dankbaarheid! 

 

Wist je dat?
– Romy en haar man Tom in het najaar hun eerste kindje verwachten?
– Onze spreekkamerdeur na maanden weer fatsoenlijk dicht gaat?
– Er steeds meer fietsen en minder auto’s naar het fiscale bolwerk in Bemmel komen? #duurzaam
– Thijs keihard aan het trainen is voor de Vierdaagse?
– Dennis en Thijs ook wel eens naar een baas luisteren? Zij genoten van Bruce Springsteen in Landgraaf!  
– Wij supertrots zijn dat we samen met Nextens hoofdsponsor van De Landelijke Fiscalistendag mogen zijn!