Dag winter, hallo lente
Boven Bemmel is de lente al met de eerste voorbereidingen bezig. Vol minachting kijkt ze naar de winter die zijn spullen aan het pakken is. “Magere prestatie dit jaar, niet eens een paar dagen lang sneeuw”, aldus de lente. Winter ziet er wat sip en vermoeid uit. Die is duijdelijk toe aan rust.
De fiscalisten in Bemmel hebben die rust nog niet gevonden en merken dan ook helemaal niets van het gekissebis tussen de jaargetijden. Het begin van het jaar start voor onze fiscale vakidioten meestal rustig. Hoe anders is het dit jaar. Aan de vrolijke koppies in Bemmel te zien leidt dat enkel tot meer euforie. De stemming is dan ook opperbest.
De ontwikkelingen in het fiscale vak volgen elkaar razendsnel op en er lijkt nog heel veel te komen. De Hoge Raad heeft recent een aantal zeer verhelderende arresten gewezen. De fiscalisten zijn die nog langzaam aan het herkauwen.
Niet alleen recente ontwikkelingen houden de fiscalisten bezig. Ook de wijzigingen uit 2015. Dennis is al jaren verbaasd over de misverstanden bij de uitleg van de bepalingen over het gebruikelijk loon bij DGA’s. Hij heeft de regeling nu duijdelijk en met een handig stappenplan in een blog opgeschreven. 
Uiteraard vind je de link naar de blog in deze nieuwsbrief terug. Verder is er aandacht voor het vertrek van Meike, de komst van Tineke, de Landelijke Fiscalistendag en natuurlijk de vaste items zoals het klantverhaal en de wistjedatjes. We wensen je veel plezier met het volgen van onze ontwikkelingen!

Blog – De mythe van het DGA salaris
Waarom betalen veel directeur grootaandeelhouders (DGA’s) te veel inkomstenbelasting? Hoe kun je dat zoveel mogelijk beperken? Wat is er in 2015 veranderd? IJverige adviseurs houden zich aan de normen van voor 2014. Na het lezen van de bijdrage van Dennis kun je het salaris van een DGA scherper bepalen. De belastingheffing is dan lager en je bent beter voorbereid op vragen van de belastingdienst. Inclusief een concreet stappenplan en praktijkvoorbeeld.

Lees hier de blog van Dennis!

Sponsoring DKV Odio
Naast fanatieke fiscalisten zijn we als bureau natuurlijk ook een ondernemer in de regio. We leveren dan ook graag een bijdrage. Zeker als we bij een vereniging of organisatie persoonlijk betrokken zijn. Zo zijn we sinds kort shirtsponser van een meisjesteam van DKV Odio. Myra, de dochter van Dennis, is fanatiek korfbalster. Als Duijd fiscalisten houden we wel van fanatisme en winnen! We moedigen de meiden dan ook van harte aan en steunen hen met nieuwe shirts voor het team. Wij wensen hen heel veel succes en speelplezier.

 
Nieuwe collega – Tineke
Vanaf 1 mei komt Tineke ons team versterken. Zij zal haar jarenlange ervaring inzetten om Dennis bij de organisatie van het bureau te ondersteunen. Ze helpt Romy en Nicole met hun werkzaamheden en zal als een duizendpoot met overzicht het bureau sturing geven.
 
DPN Rikken – Bij Duijd fiscalisten kijken ze op een andere manier. Dat scheelt vaak tienduizenden euro’s.
De noodzaak zag Antoine Haggenburg in eerste instantie niet. Hij had toch een door de Rabobank aangewezen accountant? Maar inmiddels weet hij beter. Zijn bedrijf DPN Rikken Print uit Nijmegen kan niet meer zonder Duijd fiscalisten.
Lees hier het gehele verhaal van Antoine.
 

Meike vertrekt
Na bijna 3 jaar is het tijd voor Meike om het Duijd bureau te verlaten. Zij heeft een andere uitdaging gevonden en is per 1 maart 2023 uit dienst. Voor velen was Meike inmiddels een vertrouwd contactpersoon en wisten zij haar te vinden voor het maken van afspraken. Wij wensen haar heel veel (werk)plezier! 

Derde editie Landelijke Fiscalistendag
Naast fiscale advisering delen de fanatieke Bemmelse fiscalisten ook graag hun kennis en ervaring. Dat doen ze via  stichting De fiscale sprekers. Dit jaar organiseren zij voor de derde keer de Landelijke Fiscalistendag weer plaats. In het landelijke gebied nodigen ze iedereen uit die op wat voor manier dan ook in contact komt met de fiscaliteit. Een fiscaal evenement voor de grote regio. De eerste topsprekers zijn al geboekt!
De derde editie, inclusief lunch en diner, bezoek je voor € 250 exclusief BTW.
Weet je hoe gaaf de eerdere edities waren? Wil je de sfeer proeven? Stiekem gluren naar het geweldige succes van het verleden? Kijk op www.landelijkefiscalistendag.nl naar de video’s met sfeerimpressies van de vorige edities.
Iedereen is welkom op 27 oktober 2023 in Fort Lent. Aanmelden kan via info@fiscalesprekers.nl.


Matthijs BHV’er

Als we een trap hadden gehad, dan zouden we er met een gerust hart af kunnen donderen. Sinds kort is ons Matthijs namelijk een volleerd BHV’er. Zonder twijfel en met chirurgische precisie legt hij verbanden aan, haalt hij met mond-op-mondbeademing het leven weer terug en blust hij met stalen zenuwen een uitslaande brand.
We zijn blij met een BHV’er in ons midden, maar kom het vooral niet testen. Wij blijven hem namelijk ook bij voorkeur raadplegen vanwege zijn scherpe en nauwkeurige fiscale spitsvondigheid.


Afscheidslunch Jan

In januari is Jan zijn adviesbureau gestart. Hij blijft bij ons betrokken, maar niet meer in de rol die hij eerst had. Zijn vaste werkplek is niet meer bij ons in Bemmel. Reden om bij dat afscheid stil te staan en een gezellige bijeenkomst te organiseren. Dat gaat – we houden er nu eenmaal van – met een hapje bij de Baiana beach bar. Tijdens een heerlijke lunch hebben we herinneringen opgehaald en bij de jarenlange samenwerking stil gestaan. We willen natuurlijk niet dat Jan ons vergeet. Als je kantoor dan Wijzer heet dan is een toepasselijk cadeau snel gevonden. Wij lieten ons vereeuwigen op een prachtige klok. Zo kan hij ons niet vergeten en blijft hij bij de tijd. De klok heeft inmiddels een plaatsje in zijn kantoor gekregen.


Wist je dat?

  • Matthijs tijdens carnaval op zoek was naar zijn hengel?
  • Dennis tijdens carnaval als ‘beveiliger’ ook mee hielp met de schoonmaak?
  • Romy begin dit jaar verhuisd is? Ook al is het maar 1 straat verderop?
  • Wij kei trots zijn op onze nieuwe “retro look” waterkoker?