Kansen in box 3, Jan wordt zelfstandige en de prijsuitreiking


Terwijl de wereld zich over echte problemen zorgen maakt, mopperen de fiscalisten in Bemmel over de afschaffing van de doelmatigheidsmarge bij de DGA’s. Gelukkig doen ze dat enkel op een mindere maandagochtend en zijn ze de overige momenten in een opperbeste stemming. Voor het eerst sinds 20 jaar moeten ze voor de jaarwisseling nog in actie komen. De wetswijzigingen in box 3 bieden kansen, maar de peildatum voor de heffing is 1 januari 2023. Als je dus iets wilt doen, dan moet dat voor het einde van dit jaar. In deze nieuwsbrief lees je over het artikel dat Dennis hierover schreef. Er is meer waar je van moet weten: zo gaat Jan vanaf januari als zelfstandig adviseur buiten Duijd fiscalisten verder, is Nicole het team komen versterken en zijn Romy en Erik mede-eigenaar van jouw fiscale adviesbureau geworden. Verder delen we de nieuwe tarieven met je, lees je hoe we de winnaars van de loterij van de landelijke fiscalistendag huldigde en kom je erachter wat Emma heimelijk met de Bemmelse koekjes doet.

Wij verheugen ons op een prachtig jaar een heerlijke feestdagen. Wij wensen jou een fantastische decembermaand en natuurlijk een machtig mooi 2023.

Jan verlaat directie

Sinds zijn start in 2015 heeft Jan meegebouwd aan misschien wel het mooiste fiscaal adviesbureau van Nederland. Als gedreven vakman zorgde hij voor geweldige fiscale oplossingen. De laatste tijd merkte Jan dat werkzaamheden die horen bij de groei van het bureau steeds meer tijd en energie gingen kosten. Hij wilde juist meer tijd investeren in het vak, maar dat lukte met de groei van het bureau niet. Voor Jan reden te besluiten vanaf 1 januari te gaan doen waar hij enorm blij van wordt: fiscale (BTW) oplossingen bedenken en realiseren. Hij treedt uit de directie terug aan gaat zich volledig op ons mooie vak richten. Hij zal dat vanaf volgend jaar doen vanuit zijn onderneming Wijzer fiscaal advies. Als fiscaal specialist blijft Jan met zijn kennis uiteraard verbonden aan Duijd fiscalisten.

Even voorstellen: Nicole Bosman

Sinds november versterkt Nicole ons secretariaat. Ze helpt Romy en Meike met de telefoon, brieven en alle dagelijkse werkzaamheden. Ze heeft de opleiding tot directiesecretaresse succesvol afgrond. Na wat korte baantjes vond ze leuk werk bij een accountantskantoor. Ze werkte daar meer dan elf jaar met plezier. Nicole vertelt: “Ondanks de leuke collega’s en het werkplezier ging na 11 jaar de gewenning wel overheersen. De spanning en uitdaging waren er niet meer.”

Het was dus tijd voor een nieuwe baan. “Dat is nog niet eenvoudig”, herinnert ze met een lach. Ondanks de vele vacatures vond ze niet een baan waar ze direct blij van werd. Totdat ze de vacature bij de fiscalisten in Bemmel las: “Al bij het lezen van de vacature voelde ik positieve energie. Ik heb de mogelijkheid me verder te ontwikkelen en het was ook nog eens in de buurt.” Nicole houdt van afwisselend werk. Dat iedere werkdag weer verrassingen meebrengt is voor Nicole geen probleem. “Het onverwachte in de juiste banen leiden, ik deins er niet voor terug”, aldus Nicole.

Sinds haar studie heeft Nicole ook altijd interesse in personeelszaken gehad. Ze zou van dat vak wel meer willen leren en ervaren. Gelukkig is die ruimte er bij Duijd fiscalisten ook.
In haar vrije tijd onderneemt ze graag leuke dingen met haar zoontje van acht jaar. Je vindt hen dan ook een paar keer per week op het voetbalveld. Nicole moedigt niet alleen aan, maar traint en coacht het voetbalteam ook. Eén ding staat dan ook vast: met de komst van Nicole gaat het team van Duijd fiscalisten nog meer scoren! 


Blog – Belastingvoordeel bij overdracht woning aan kinderen?

Wil je graag jouw kind helpen met het aankopen van een (toekomstige) eigen woning of wil je de woning op belastingvriendelijke manier overdragen aan je kind? Maak dan dit jaar nog gebruik van de jubelton of vraag onze fiscalisten naar de mogelijkheden.

Matthijs vertelt je hier graag meer over in zijn nieuwe Blog.


Sinterklaas

Ook dit jaar heeft de sint ons bureau niet overgeslagen. De achtergelaten staf is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar. We zijn weer goed verwend. Wie zoet is krijgt lekkers…

Loterij Lunch

Een feestje! De fiscalisten in Bemmel kunnen er geen genoeg van krijgen. Iedere gelegenheid grijpen ze aan om de mooie kanten van het leven te vieren. Zo ook op vrijdag 25 november. Op die dag kwamen de drie winnaars van de Landelijke Fiscalistendag Loterij hun prijs ophalen.
Ze werden enthousiast ontvangen met een heuse rode loper en een vrolijk zonnetje. Dennis mocht de winnaars de prijzen uitreiken. Natuurlijk mocht een heerlijke maaltijd niet ontbreken. Een heerlijk verzorgde lunch zorgde ervoor dat de winnaars met een glimlach en hun prijzen naar huis gingen.
De trekking waarbij de winnaars bekend werden gemaakt was overigens een zeer serieuze aangelegenheid. Dit keer zelfs met een echte notaris! De video van de trekking kun je hier terug zien.

Blog – Belastingbesparing voor de DGA? Kom voor 1 januari 2023 in actie!


Vanaf 1 januari 2023 treedt er een belangrijke wijziging in werking. De inkomstenbelasting over de inkomsten uit spaargeld en beleggingen verandert dan. Dit noemen we ook wel de belastingheffing over je vermogen in box 3. Als je bezittingen minus je schulden meer bedragen dan € 57.000 (voor partners € 114.000) dan betaal je daarover belasting. Het is al december en het nieuwe jaar nadert snel. Als je van een fiscale besparing gebruik wilt maken zul je dus in actie moeten komen. Vraag ons gerust om hulp!
Lees hier de blog van Dennis.

Samen bouwen


Al meer dan tien jaar bieden we vanuit Bemmel schitterende fiscale oplossingen. Met een team van enthousiaste mensen is zo een mooi fiscaal adviesbureau ontstaan. Iedere ondernemer weet dat een bedrijf zonder winst niet kan bestaan. Dat geldt ook voor ons. We vinden het belangrijk om dat wat we samen bouwen ook samen te delen. Alle medewerkers krijgen daarom jaarlijks een deel van de winst.
Fiscalist Erik en office manager Romy bouwen al een aantal jaren mee aan ons prachtige bureau. Ze zijn – net als de rest van het team – trots op het resultaat en willen zich de komende jaren inzetten om de kwaliteit en de service nog verder te verbeteren. Daarom zijn zij vanaf 1 januari 2022 samen met Dennis eigenaar van Duijd fiscalisten. Ondanks dat het plan er al een hele tijd lag zijn alle stukken recent ondertekend. Nu is het dus ook officieel.

Tarieven 2023


We zijn graag duijdelijk over onze werkwijze en tarieven. Alhoewel we het in de nieuwsbrief van september al met je gedeeld hadden wijzen we je graag op onze gewijzigde tarieven (vanaf 2023).
De fanatieke fiscalisten in Bemmel houden van hun vak en vergeten dan ook vaak dat het ook werk is. Een hoog salaris of klinkende winst is dan ook nooit hun drijfveer geweest. De uurtarieven van fiscaal specialisten in het land varieert tussen de € 180 en € 480 per uur (of meer?). Dat hoeft voor ons niet. Vanaf 2023 bedraagt het uurtarief voor de fiscalisten in Bemmel maximaal € 160 exclusief BTW. Je leest meer hierover op onze site.

Kerstvakantie

Tussen  kerst en de jaarwisseling is het fiscale adviesbureau in Bemmel gesloten. Het team van Duijd fiscalisten neemt dan even rust en laadt zich op voor een nieuw jaar. 

Wist je dat?

  • Matthijs regelmatig herkend wordt omdat hij model stond voor onze beroepsvereniging het Register Belastingadviseurs?
  • Emma onze lekkere lokale koekjes (Bemmels Dweiltje) op vrijdag “per ongeluk” laat vallen? De stukjes kun je dan niet meer aan bezoek presenteren. Onder het motto “weggooien is ook zonde” lost Emma dat dan op haar manier op…
  • Erik aan het “padellen” is geslagen?
  • De droppot erg populair is in Bemmel en sommige fiscalisten hier geen genoeg van kunnen krijgen?
  • We dit jaar weer een echte kerstboom hebben in plaats van een neppert?