Belastingplan 2023, de Buurt BBQ en de Landelijke Fiscalistendag…
Hoogtepunten! We kunnen er niet genoeg van hebben, krijgen en verzamelen. Jouw fiscalisten in Bemmel kijken ieder jaar weer uit naar Prinsjesdag. Terwijl de media zich massaal stort op de miljoenennota, bijten de Bemmelse fiscalisten zich vast in het belastingpakket. Welke wijzigingen staan ons te wachten?
 
Veranderingen doen zich niet enkel in het belastingrecht voor. Zo heeft Groot-Brittannië sinds kort een koning en zingen Nick en Simon na 17 jaar ieder hun eigen lied. Alhoewel het niet de wereldpers heeft gehaald, zijn er ook bij het Bemmelse adviesbureau veranderingen. Ons alleskunner Linda gaat vanaf november ergens anders stralen en de onderzoekende werkstudent Devin zet zijn fiscale carrière bij KMPG Meijburg voort. In deze nieuwsbrief lees je hier alles over.
 
Tradities houden we hier in Bemmel graag in ere. Zo vond ook dit jaar weer de BuurtBBQ plaats. We nodigde alle buren uit voor een gezellige middag. We hadden nog meer gezelligheid: Eerder deze maand was namelijk de tweede editie van de Landelijke Fiscalistendag. Samen met Stichting De Fiscale Sprekers organiseerden we deze gezellige en nuttige middag.
 
Voor de fiscalisten begint in september de drukste periode van het jaar. Doorgaans voelt het dan ook alsof oktober en november voorbij vliegen.  Als je geniet gaat de tijd immers heel snel, daarom maar snel door naar alle nieuwtjes…  

Testimonial Mathijs Verheijen
Wij luisteren graag naar onze klanten. Dat doen we niet alleen om hen de prachtigste fiscale antwoorden te geven, maar ook omdat zij de mooiste verhalen vertellen. Wij zijn ook altijd benieuwd hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Wij vroegen daarom aan de Vier Heren Aanbestedingsadvies B.V. wat zij van de samenwerking vinden. Zij vertellen hier graag over en laten je kennismaken met dit mooie bedrijf:

Van sparringpartner in de badmintonjeugd naar sparringpartner voor fiscale zaken. Mathijs Verheijen bouwt met Vier Heren Aanbestedingsadvies B.V. op de kennis van Jan van Esch en Duijd Fiscalisten. Niet dat het een vriendendienst is. Integendeel. Want vijftien jaar had Verheijen zijn kennis niet gezien. De betrouwbaarheid van vroeger tussen de lijn geldt wel als de basis voor de samenwerking nu en in de toekomst.
 
Op onze website lees je het gehele verhaal van Vier Heren Aanbestedingsadvies B.V. terug.

Jan valt in de prijzen!
Onze fiscalisten gebruiken voor hun advisering digitale naslagwerken en adviesprogramma’s.

In de zomerperiode heeft de uitgever van één van de fiscale programma’s (MFAS) een kennisquiz uitgeschreven. Onze Jan kon het natuurlijk niet laten zijn kennis te testen: dankzij alle juiste antwoorden was hij de winnaar. Dat beloonde de uitgever met een mooi wijnpakket. Volgens Jan was het wijnpakket niet alleen mooi….

Linda laat los
In de zomer van 2019 vond Linda haar werkplek bij de fiscalisten in Bemmel. Ze had de uitdagende taak het bureau verder te professionaliseren en uit te bouwen. Samen met het team is ze daarin geslaagd. We kauwden samen op onze missie, bouwden aan een marketingplan, kregen een stabiele plek op de “socials” en hadden enorm veul lol met elkaar. Het jubileum en de eerste Landelijke Fiscalistendag waren in alle opzichten een enorm succes. Linda klemde zich muurvast aan de organisatie, zorgde voor inspiratie en energie en maakte mede mogelijk dat we verder konden groeien. Op een hoogtepunt loslaten is dan niet gemakkelijk, maar vaak de juiste keuze.

BuurtBBQ
Terwijl de zon De Kazematten en De Houtakker met haar laatste warmte toedekt ruikt het er nog naar lekker eten. Gezellig geroezemoes klinkt over het Bemmels bedrijvenpark. De BuurtBBQ was weer een succes.
Elk jaar vindt de BuurtBBQ plaats achter het pand van Duijd fiscalisten. Ook dit jaar heeft de Smaakcateraar een heerlijke BBQ verzorgd. Alle ondernemende buren hebben heerlijk kunnen eten, borrelen en netwerken. We kijken nu al uit naar volgend jaar.

Blog – De werknemersparticipatie biedt kansen
Ongeveer drie jaar geleden heeft Erik al geblogd over het meer algemeen belastingvrij participeren in een bedrijf. In deze blog gaat Erik verder in op de fiscale en juridische kansen en valkuilen van een werknemersparticipatie. Zijn blog lees je hier.

Afscheid Devin
Devin is niet langer onderdeel van ons team in Bemmel. Hij is per 1 september als werkstudent Vennootschapsbelasting bij KPMG Meijburg & Co gestart. Hij heeft de periode bij de Bemmelse fiscalisten benut om de fiscale kant van het midden- en kleinbedrijf te leren kennen. Bij zijn nieuwe werkgever zal hij het (internationale) grootbedrijf leren kennen. Een andere wereld, maar voor een leergierige jonge fiscalist een mooie ontdekkingsreis. Een goede stap voor Devin, maar wij vinden het enorm jammer dat hij niet langer bij ons is. Gelukkig is niets definitief en staat de deur in Bemmel altijd open.

De Landelijke Fiscalistendag
De wijzen uit het Oosten kwamen, zagen en overwonnen: de tweede Landelijke Fiscalistendag was weer machtig mooi. Sinds vorig jaar organiseert Stichting de Fiscale Sprekers de Landelijke Fiscalistendag. Wij als Duijd fiscalisten zijn trotse hoofdsponsor en hebben ook dit jaar weer genoten van de sprekers tijdens de inspirerende sessies. De samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Radboud Universiteit smaakte naar meer. De deelnemers, voornamelijk uit het “landelijke” gedeelte van Nederland, waardeerden de dag enorm goed.

Campagne Sanne en Jeroen
We zijn er maar druk mee: Waar zijn toch Sanne en Jeroen?  In onze vorige nieuwsbrief en op onze social mediakanalen kon je onze zoektocht volgen. Waar is toch die ervaren fiscalist die stiekem droomt van meer uitdaging en verdieping? Tot op vandaag hebben we Jeroen of Sanne nog niet gevonden. Heb jij nog een goede tip?
De campagne leverde wel heel erg veel leuke reacties op en kreeg veel aandacht. Met de Bemmelse fiscalisten het fiscale feest dagelijks meemaken moet voor iedere enthousiaste fiscalist een droom zijn. We zijn er dan ook van overtuigd dat Jeroen of Sanne ons weet te vinden. Misschien dat de vakantie voor hen een mooi moment was om de toekomst te overdenken. Weet jij of Jeroen en Sanne al terug zijn? Wijs ze dan eens op hun droombaan!

Vergoeding vanaf 2023
De fanatieke fiscalisten in Bemmel houden van hun vak en vergeten dan ook vaak dat het ook werk is. Een hoog salaris of klinkende winst is dan ook nooit hun drijfveer geweest. De uurtarieven van fiscaal specialisten in het land varieert tussen de € 180 en € 480 per uur (of meer?). Dat hoeft voor ons niet. Vanaf 2023 bedraagt het uurtarief voor de fiscalisten in Bemmel maximaal € 160 exclusief BTW.

De Fiscale Sprekers zijn weer op pad!
Ook in het najaar gaan onze eigen Fiscale Sprekers hun fiscale kennis en actualiteiten weer verspreiden. De fanatieke fiscalisten uit Bemmel mogen voor Stichting De Fiscale Sprekers voor accountants- en belastingadvieskantoren de mooiste fiscale ontwikkelingen vertellen. Dennis reist ook dit jaar naar Arnhem en Akersloot – en alles wat er tussen ligt – om accountants te informeren over het belastingpakket 2023. Het opleidingsinstituut van de beroepsorganisatie van accountants (NBA Opleidingen) maakt al jaren dankbaar gebruik van zijn kennis en enthousiasme.

De fiscale sprekers blijven ook graag in Bemmel. Zij bieden ook dit jaar weer machtig mooie fiscale bijeenkomsten. Onder de naam “de fiscale meester” kunnen genodigde fiscale professionals hun kennis uitbreiden. Zo gaat Jan meer vertellen over het liquideren van de B.V., neemt Erik de deelnemers mee op een wandeling door de inkomstenbelasting en gaat Dennis in op de vraag of de inspecteur je wel zomaar allemaal vragen mag stellen.

Wist je dat?