Campers en caravans krijgen een sopje, de vishengel komt achter uit de schuur en de dakkoffers maken alvast een proefritje. Je kunt het bijna ruiken: de zomervakantie is in aantocht! Bij jouw favoriete fiscalisten in Bemmel is daar nog niet veel van te merken. Driftig, energiek en af en toe in zichzelf mompelend stuiteren zij door het gekoelde pand aan De Houtakker. Voor veel zaken moesten de akten bij de notaris uiterlijk op 30 juni passeren. De fiscalisten hadden er hun handen vol aan.
Over die handjes hebben ze in Bemmel weinig te klagen: er komen er steeds meer bij. Linda is dan ook druk met het bestellen van nieuwe hoog/laag bureaus en schuift ze vervolgens noestig door het pand. “Je krijgt een nieuwe werkplek”, voegt ze daaraan toe. De fiscalisten zijn even verward, maar gaan dan op de verplaatste werkplek enthousiast (“Ha nieuwe buurman!”) aan de slag. Overigens is ondanks de groei van het team in Bemmel nog plaats voor goede ervaren fiscalisten. Daarover later meer.
Hard werken vraagt ook om keihard ontspannen, zo redeneert Dennis meestal. Met een prachtige zomer voor ons kan iedereen weer de bloemetjes buiten zetten. Dat is precies wat wij met ons team ook gaan doen, maar ook daarover later meer.

Dubbeldik nieuws over Emma

Hiep hiep hoera! Ons team is wederom gegroeid. Emma, onze stagiaire sinds begin van dit jaar, heeft haar stage afgerond. Met een flinke klap op de gong sloot ze officieel haar stageperiode (en haar opleiding aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen met prachtig eindcijfer) af.
Het was de tweede keer in korte tijd dat Emma op de gong sloeg. Vóór het afstuderen gebeurde er namelijk nog iets anders. Emma was onderdeel van ons team geworden, maar met het einde van haar stage in zicht kwam ook haar afscheid nabij. Wij kunnen niet zonder haar en wat bleek? Zij wilde graag bij ons blijven. Dat hebben we dan ook gelijk samen opgeschreven en onder toejuiching van het team ramde Emma op de gong. Zij is in de zomer 4 dagen per week op kantoor te vinden. Daarna moeten we haar delen met de universiteit van Tilburg. De leergierige Emma start in september namelijk met de studie Fiscaal Recht. Tijdens haar studie is Emma twee dagen in Bemmel.

Nieuw in het team: Dyon

Sinds juni is Dyon regelmatig tussen de fiscalisten in Bemmel te vinden. Dyon studeert nu Fiscaal Recht aan de universiteit van Nijmegen. Hij heeft al de nodige kennis opgedaan en is ontzettend nieuwsgierig naar de praktijk. Wij begrijpen die nieuwsgierigheid heel goed. Het fiscale vak is in de theorie machtig mooi, maar het in de praktijk brengen van je kennis is nog mooier. Hij kan voorlopig twee dagen in de week met de fiscalisten meesmullen.

Een plekje vrij

Deze winter kwam Renate ons team versterken. Zij zorgde ervoor dat het kantoor altijd netjes was, de koffie vers bleef en ze ondersteunde het secretariaat. Toch bleek de samenwerking niet wat we er over en weer van verwacht hadden. Renate besloot daarom bij ons te stoppen. De heerlijke koffie en het hartelijke ontvangst is overigens wel in Bemmel gebleven.

Wij zijn nu op zoek naar een nieuwe collega. Lijkt het jou leuk om samen met Meike, Romy en Linda alle fiscalisten te ondersteunen? Om ervoor te zorgen dat alles in Bemmel op rolletjes loopt? En om dat alles te doen met een grote glimlach en veel (werk)plezier? Kom dan gerust een kopje koffie drinken om kennis te maken. Meer informatie over deze vacature lees je hier.

De Landelijke Fiscalistendag

Op vrijdag 16 september 2022 organiseert Stichting de Fiscale Sprekers voor de tweede maal de Landelijke fiscalistendag. Een bijzonder evenement voor iedereen die in het dagelijkse leven met fiscaliteiten van doen heeft: accountants, boekhouders, administrateurs, notarissen, controllers, etc. Wij van Duijd fiscalisten zijn uiteraard weer trotse partner van dit netwerk- en kennisevent.

Zien wij jou in september in Fort Lent? Meer informatie vind je via deze link.

Blog B&B
Is het ontvangen van gasten in jouw Bed & Breakfast jouw hobby? Of heb je klanten die daarin hun passie gevonden hebben? Dan weet je vast ook dat de belastingregels door een arrest van de Hoge Raad sinds 2020 veranderd zijn. We dachten in het verleden soms dat de verhuur van een kamer onbelast kon zijn. Inmiddels weten we dus wel beter. Is deze informatie jou ontschoten? Of is deze wijziging voor jou compleet nieuw? Lees dan de blog van Dennis en kom niet voor verrassingen te staan.

Training Loo van Eck

“Wat een duidelijke mail!” of “Dank voor je heldere uitleg” zien we steeds vaker als reactie op onze mail terug. Ondanks dat we altijd toch een beetje moeten blozen zijn we ook trots. Wij schrijven het graag duijdelijk op. De wereld, en zeker die van de fiscale regels, is immers al complex genoeg. Voor een fiscale vakman of vakvrouw is het moeilijk een complexe situatie eenvoudig op te schrijven. Natuurlijk doen we ons best, maar we kunnen altijd beter.
In het voorjaar nodigden we daarom het communicatiebureau Loo van Eck uit. Hun trainster Diede legde ons uit hoe we nog beter, duidelijker en eenvoudiger kunnen schrijven. In de prachtige vergaderruimte bij Landwinkel de Woerdt oefenden we vlijtig. Twee ochtenden waren we daar te vinden. Tijdens de pauzes genoten we van het prachtige uitzicht over de boomgaarden. Zo ontdekten we opnieuw hoe mooi onze Betuwe is.
Inmiddels zijn de trainingen alweer even geleden, maar zeker niet vergeten. We wijzen elkaar op de mogelijkheden om het nog beter op te schrijven. De vele tips en trucs van Diede hebben we binnen handbereik. Zo maken we onze communicatie nog duijdelijker. Laat gerust weten wat je hiervan vindt. We leren namelijk graag!

Bedrijfsbezoek DPN

Fiscalisten in een drukkerij? Jazeker! Voor één middag was de in Nijmegen gevestigde drukkerij DPN Rikken onze thuisbasis. Sinds de start van ons bureau werken we met DPN samen. De eigenaar Antoine en zijn team staan voor hoge kwaliteit, persoonlijke aandacht en snelle service. Wij weten dan ook dat zij altijd meedenken, testen en adviseren. Dat leidt – zo weten we dus uit ervaring – tot prachtige resultaten.  Eind juni mochten wij bij hen te gast zijn. Niets bleef voor ons een geheim: van de nieuwste technologie tot de oudste machines (die zelfs nog steeds (deels) in gebruik zijn). We waren verrast door de prachtige zaken die zij kunnen maken. De mogelijkheden zijn ongekend. Het enthousiasme van de medewerkers werkt aanstekelijk en Linda was dan ook driftig aan het wijzen en riep daarbij telkens “wil ik!” We zullen zien waar dat toe gaat leiden…

Benieuwd wat DPN voor jou kan betekenen? Via deze link kom je op de website.

Duijd weekendje

Een weekendje weg met alle collega’s ter ere van ons 10 jarig jubileum. Aanvankelijk uitgesteld, maar wat in het vat zit dat verzuurd niet. Tijdens het weekend van 2 en 3 juli was het dan eindelijk zover. Met ons gehele team, dat inmiddels bestaat uit 13 collega’s, vertrokken we richting Amersfoort. Met gepaste spanning (je moet immers maar afwachten of je collega’s ook leuk zijn in het weekend) en een flinke dosis plezier reden we op zaterdagmiddag richting het geografische middelpunt van Nederland.
De middag begon met een lunch en een stadswandeling. Toen het eerste lokale biertje werd uitgeserveerd, viel alle eerdere spanning definitief weg. Wat hebben we een leuke club mensen bij elkaar! Er volgden nog meer drankjes, een borrelhap en een diner. ’s Avonds genoten we van de fijne live muziek tijdens het Latin festival. De heupjes gingen los (althans de poging tot), de muziek was uitzinnig en het team genoot zichtbaar van de heerlijke avond. Toen het wat frisser werd dook een deel van de Bemmelse gasten nog een kroegje in. Er vielen daar shotjes zonder gewonden, aldus de geruchten. De werkelijkheid en hoe het uiteindelijk afliep? Dat zal voor altijd het geheim van Amersfoort blijven.
Zondags deden we allemaal fris en fruitig en leerden we tijdens de rondvaart over de geschiedenis van Amersfoort. We kijken terug op een fantastisch weekend met geweldige mensen. Op naar het 12,5 jarig bestaan.

Fiscaal Professional 2022: Wij hebben de winnaar!

Nextens is één van de grootste fiscale uitgeverijen.  Zij organiseerden voor de tweede keer de wedstrijd: wie wordt de fiscaal professional van het jaar? Ze riepen iedereen op om fiscalisten te nomineren. Onze oud collega Monique twijfelde niet en meldde Dennis als kandidaat aan. Na enkele rondes bleef hij van de genomineerden over. Hij is de winnaar en daarom draagt Dennis de titel Fiscaal Professional van het jaar 2022. Waarom en hoe het ging lees je in het nieuwsbericht dat in de verschillende media verscheen.

Een nieuwe (online) stek?

Een beetje fiscalist heeft ruimte nodig. Het werk vraagt soms om rust en concentratie. Door de groei van het team begint ons geliefde stekkie aan De Houtakker 36 wat krap te worden. We zijn daarom al een hele poos op zoek naar een geschikte kantoorruimte. Even kwam nieuwbouw heel concreet in beeld, maar dat is voorlopig van de baan. We schreven de vorige nieuwsbrief dat we een nieuwtje over onze huisvestiging zouden hebben. Dat bleek te enthousiast. Voorlopig zitten de Bemmelse fiscalisten er nog lekker knus bij. Dat komt het fiscale sparren, het delen van kennis en ervaring en de gezelligheid ten goede. Zo heeft het ook weer z’n voordelen.
Daarentegen hebben we wel een mooie nieuwe plek op het wereldwijde web te pakken. Met een glimlach op ons gezicht zitten we soms tussen het werken door eventjes te gluren op deze nieuwe site. Met de hulp van 2twittit is dit een mooie plek geworden waar je nog meer over ons te weten kan komen. Je hebt onze site al weten te vinden maar kijk gerust verder rond. Glimlach je met ons mee?

Jeroen en Sanne

Wij zijn al een tijdje naar haar op zoek en weten niet waar ze is. Wellicht kun je ons helpen? Sanne, maar ze mag ook anders heten, is een fiscalist met zo’n negen jaar werkervaring. Ze werkt in de regio Nijmegen – Arnhem en zoekt geen nieuwe baan. Stiekem twijfelt ze soms: “wat zou het fiscale vak mij bij andere kantoren kunnen bieden?” Ken jij Sanne? Of wellicht heet hij Jeroen? Je kunt ons ontzettend helpen door onze online campagne te steunen. Het is nog fantastischer als je aan je vrienden, collega’s, studiegenoten, jeugdliefdes, campingvrienden of buurtgenoten wilt vragen of zij wellicht weten waar Sanne en Jeroen zijn. We zijn je ongekend dankbaar. Kijk voor meer informatie op waarissanne.nl of waarisjeroen.nl.

Hoe verder met de belastingheffing in de beruchte box 3?

Op 24 december 2021 gebeurde er iets heel bijzonders. Onze hoogste rechter verklaarde de spelregels voor belastingheffing deels ongeldig. De overheid mag geen belasting heffen over inkomsten die je had kunnen genieten. De inkomstenbelasting is bedoeld voor heffing over inkomen dat je ook daadwerkelijk hebt gehad. Van zo’n duidelijke uitspraak waren niet alleen de fiscalisten verrast, maar het hele land stond perplex. Hoe moet het nu verder?
De ambtenaren van het Ministerie van Financiën zijn hevig ontdaan. Zij slapen sindsdien slecht en werken dagelijks aan een “oplossing”. Er zijn al veel brieven en voorstellen geweest. Voorlopig lijkt het erop dat de belastingdienst het zelf gaat regelen. De burger hoeft dus zelf niets te doen. De altijd kritische fiscalisten in Bemmel volgen deze ontwikkelingen argwanend. De eerste plannen voor een “tijdelijke” box 3 lijken eveneens in strijd met het recht te zijn. Zouden we dan weer nieuwe procedures gaan krijgen?
Officieel zouden we in 2025 een nieuwe vorm van belastingheffing over vermogen gaan krijgen. Inmiddels weten we uit de wandelgangen dat dit 2027 zal worden. Wat er in de tussentijd gaat gebeuren is nog aan het kabinet en de Tweede Kamer. We volgen het op de voet.

Wist je dat?