Amsterdam – Dennis Heijmink is de winnaar van de door Nextens georganiseerde verkiezing: de fiscaal professional van het jaar. Na glansrijk door de nominatieronde en de fiscale kennisquiz te zijn gekomen, sleepte Dennis tijdens de finale de titel in de wacht. Zijn overtuigende pitch voor de vakjury over zijn allround kennis en nauwe betrokkenheid bij de overdracht van deze kennis aan ondernemers en vakgenoten was doorslaggevend. Dennis neemt het stokje over van Urschi Koetje en draagt vanaf nu de titel fiscaal professional van het jaar.

Fiscaal professionals opnieuw in de schijnwerpers
Na het grote succes van de eerste editie zet Nextens de Nederlandse fiscaal professionals dit jaar opnieuw in de schijnwerpers. Als fiscaal partner geloven zij dat iedereen recht heeft op een optimale aangifte. De rol van een goede fiscaal professional is hierbij cruciaal.

De tweede editie van deze verkiezing bestond uit een nominatieronde en een quiz, waarin de kennis van de genomineerden getest werd. Aan de hand hiervan heeft de vakjury, bestaande uit de top drie geselecteerd. Tijdens de laatste ronde moesten deze drie finalisten de vakjury middels een pitch overtuigen waarom zij de fiscaal professional van 2022 zijn.

Prikkelende lezingen
De fiscaal professional van 2022, Dennis, is al meer dan twintig jaar fiscaal jurist en belastingadviseur in het midden- en kleinbedrijf. Naast het begeleiden van zijn klanten in de wereld van fiscale kansen en risico’s bij verschillende accountskantoren, heeft Dennis ook als docent jarenlang administrateurs, accountants en belastingadviseurs onderwezen. Tijdens prikkelende en boeiende lezingen voor zowel ondernemers als vakgenoten deelt hij zijn kennis met liefde.

Dennis over zijn overwinning: “Als fiscaal professional bijt ik mij graag vast in de fiscale vraagstukken van mijn eigen klanten, maar ook de klanten van mijn collega’s. Met het delen van mijn kennis hoop ik daarnaast niet alleen ondernemers, maar ook mijn vakgenoten te helpen met het ontrafelen van deze vraagstukken. Ik voel mij vereerd dat ik verkozen ben tot de fiscaal professional van 2022!”

Juliette Goetzee, managing director bij Nextens: “Met zijn instelling en kennis is Dennis de terechte fiscaal professional van 2022. Hij speelt duidelijk een cruciale rol als belastingadviseur voor het MKB. Net zoals veel fiscaal professionals ontzettend belangrijk zijn voor ondernemers en organisaties. Zo komt uit ons onderzoek ‘Het Fiscaal Vraagstuk’ naar voren dat maar liefst 65 procent van de ondernemers betere bedrijfsresultaten met de hulp van een fiscaal professional behaalt. Dat gun je natuurlijk iedere ondernemer. En ik hoop en verwacht dat Dennis nog lang het verschil weet te maken als fiscaal professional!”

Bron: Accountancy Vanmorgen