Alle kosten die met de financiering verband houden zijn aftrekbaar. Denk niet alleen aan de rente en afsluitprovisie, maar ook aan de advies-  en taxatiekosten. Wil je weten hoe je extra bespaart? Lees dan hier verder.

Een nieuwe woning? Gefeliciteerd! Fijn dat je een nieuw paleis hebt, maar daar heb je ook de nodige tijd en kosten voor gemaakt. De advieskosten voor je financiering zijn aftrekbaar. Omdat je voor de lening de woning (opnieuw) hebt laten taxeren, mag je deze kosten ook aftrekken. De notaris heeft je een nota voor het hypotheekrecht gestuurd. De kosten die hierop betrekking hebben mag je aftrekken. Let op: de kosten voor de levering van de woning zijn niet aftrekbaar. Als je bij de verkoop van je vorige woning een overwaarde hebt gerealiseerd, dan is je maximale lening (fiscaal) beperkt. Je hypotheekadviseur heeft daar vast rekening mee gehouden. Vergeet dan niet om dat juist in je aangifte op te nemen. Heb je de overwaarde gebruikt om je nieuwe paleis nog mooier te laten fonkelen? Weet dan dat de inspecteur je naar de facturen van de verbouwingskosten kan vragen. Zorg dus dat je deze goed bewaart. Dat voorkomt later gedoe en bespaart je uiteindelijk belasting. Dat maakt het wonen nog leuker!