De vogels hebben hun favoriete tak weer gevonden en fluiten de lente tegemoet. De bomen in onze betoverende Betuwe bereiden zich voor op rijke bloesem. De komst van het voorjaar laat ook jouw favoriete fiscalisten in Bemmel niet onberoerd. De lente gaat namelijk samen met een nieuw fiscaal jaar. De eerste aangiften over 2021 zijn al gereed. Alhoewel er in het belastingrecht niet veel veranderde, ging dit – aan de rode wangetjes te zien – toch gepaard met gepaste spanning en enthousiasme.
Tijdens de gezamenlijke lunch vertellen de fiscalisten elkaar over de prachtige herstructureringen, bedrijfsoverdrachten, fiscale oplossingen en gewiekste plannen voor het nieuwe jaar. Linda vraagt dan maar weer eens of het nu een keer niet over belastingen kan gaan, maar het enthousiasme van de gepassioneerde fiscalisten is in het voorjaar niet te temmen. Het zal je dan ook niet verbazen dat we een bomvolle nieuwsbrief voor je hebben. We stellen nieuwe collega’s aan je voor (jeuj!), delen onze laatste fiscale blogs, hebben eindelijk het laatste nieuws over de koffiekaart en lichten graag toe waarom we blauwe enveloppen hebben verslonden. En als we voor jou aangiften verzorgen, dan hebben we belangrijk nieuws. Kortom, genoeg te lezen!

Geniet van het voorjaarszonnetje, de leuke mensen om je heen en natuurlijk van deze nieuwsbrief.

 

Niet 1, niet 2, niet 3 maar 4 nieuwe collega’s! 

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Onder andere door de start van vier nieuwe collega’s. We stellen ze graag kort aan je voor.

Op maandag 3 januari lag onze rode loper weer te stralen in het winterse zonnetje. Renate en Kelly vergezellen ons vanaf die dag op kantoor. Renate heeft haar plekje bij ons gevonden in de functie van gastvrouw waarin ze onze klanten ontvangt en voorziet van een lekker kopje koffie, thee of een drankje van onze speciale koffiekaart. Daarnaast ondersteunt Renate het secretariaat bij alle dagelijkse administratie. Ze is een echte bezige bij en houdt van hectische dagen: daar krijgt ze energie van.

Ook Kelly heeft zich op deze dag bij ons team aangesloten. Met al een aantal jaren werkervaring als fiscalist is Kelly een aanvulling op ons team. Kelly is daarnaast nog steeds erg leergierig en volgt aan de universiteit in Groningen de opleiding Fiscaal Recht.

Het lijkt alsof Kelly en Renate het afgesproken hadden: op donderdag is hun vrije dag. Of zou dat gewoon een hele fijne vrije dag zijn?

Een kleine maand later mochten we weer twee nieuwe collega’s ontvangen. Het team stond dan ook te trappelen om hen een warm welkom te gunnen. Devin en Emma genoten dan ook van alle aandacht, interesse en natuurlijk van de rode loper.

Als student aan de universiteit van Nijmegen studeert Devin momenteel Fiscaal Recht. Naast het vergaren van kennis aan de universiteit wil hij graag fiscale werkervaring op doen. Waar kun je dat beter dan bij die fiscale enthousiastelingen in Bemmel? Devin is sinds 31 januari als werkstudent van start gegaan. Je treft hem op maandag en woensdag.

De Oudedagsverplichting van de DGA: actie vereist?!

Een paar jaar geleden schreef Erik al over een aantal fiscale en juridische aandachtspunten van de Oudedagsverplichting (hierna: ODV) van de DGA. Je kunt dat hier teruglezen. In de nieuwe blog van Erik is er aandacht voor twee concrete praktijkvoorbeelden. Hij geeft aan wat je moet weten als je DGA bent en een ODV hebt. De Oudedagsverplichting verdient nog steeds aandacht! Als bonus ontvang je tips over de (on)mogelijkheden van het bedingen van een lijfrente voor de ODV na overlijden.

Lees de blog van Erik hier.

 

De vibe van Nimma

Het kan je niet ontgaan zijn: Eva schrijft een boek over de innovatiekracht in Nijmegen. Je kon het lezen in de Gelderlander of simpelweg op LinkedIn. Eva is nieuwsgierig en voortreffelijk in taal. Ze hielp de fiscalisten in Bemmel vaak aan de juiste woorden.
Haar boek gaat over ondernemerschap, anders denken en transitie. Woorden die iedere ondernemer uit ervaring herkent. Het vertelt over ondernemerschap in Nijmegen. In juni verschijnt het boek. Je kunt het op de site van Eva bestellen: www.bovenkamer.com. Wij gaan van fanatiek ondernemerschap glimmen. Het boek zal dan ook prominent bij ons op de leestafel liggen. Niet om te lezen, dat mag natuurlijk, maar zeker ook om mee te nemen. Ondernemerschap delen leidt tot vooruitgang. Wij houden ervan.

Verzorgen wij voor jou aangiften? Belangrijk nieuws!

Voor het indienen van je aangifte maken wij gebruik van onze hersenen, wettenbundels en rekenmodules. Maar daarnaast maken wij ook gebruik van een softwareprogramma genaamd Nextens. Dit programma is voor ons hét communicatiemiddel tussen ons kantoor en de belastingdienst. Is jouw aangifte klaar? Dan verzenden wij deze beveiligd via Nextens en via deze digitale weg komt de aangifte rechtstreeks terecht bij de belastingdienst.
Om het voor jou makkelijker te maken gaan we binnenkort gebruik maken van het Portaal van Nextens. Het grootste voordeel van een dergelijk portaal is de digitale ondertekening. Daardoor is het niet langer nodig de akkoordverklaringen te printen, ondertekenen en in te scannen maar kan dit simpelweg met één 1 druk op de knop. Hiervoor moet je wel éénmalig wat handelingen verrichten.
Het Portaal is alleen voor jouw goedkeuring. Voor de verzending blijven we gebruik maken van het beveiligde verbinding met de belastingdienst.
Laat jij jouw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting door ons verzorgen? Dan ontvang je hierover binnenkort meer Duijdelijke informatie!


Tips voor aangifte inkomstenbelasting

De komende weken geven wij echte tips voor jouw belastingaangifte. Op internet, fiscale nieuwsbrieven en in de dagbladen lees je wat je al weet. Wij hebben besloten daar niet aan mee te doen, maar delen de tips waar we zelf ook iets aan hadden. Zo geven wij aandacht aan ons bureau, maar nog belangrijker, maken we de wereld fiscaal iets mooier. Daar gaan de fiscalisten in Bemmel van glimlachen.
Je hebt tip 1 t/m 4 vast voorbij zien komen op onze sociale kanalen. Naast dat de tips erg nuttig zijn, hebben we op kantoor vooral ook veel plezier gehad met de “fotoshoot” hieromheen. Heb je de eerste tips met mooie foto’s van onze kantoorhunks gemist? Wij kunnen het niet genoeg delen, dus hieronder kun je de tip (met foto) lezen. Volg ons op instagram, facebook en LinkedIn voor de overige tips!

Tip 1: Los jij je hypotheek niet direct af maar spaar jij in een beleggingshypotheek (de zogeheten oudhollandsche beleggingshypotheek)? Vergeet de dividendbelasting dan niet!
Tip 2: Aftrek voor zorgkosten? Je lijf levert fiscaal voordeel op.
Tip 3: Heb je ook vermogen en inkomen in het buitenland? Vergeet dan niet na te gaan of je recht hebt op een belastingvermindering.
Tip 4: Laat geen kleinigheidjes liggen! Bedraagt je belastingaanslag minder dan € 48? Dan hoef je niets te betalen. Fiscaal partners kunnen daar slim gebruik van maken. Als je dan ook nog alle bedragen in jouw voordeel op hele euro’s afrondt, dan laat je echt geen cent liggen. Meer weten? Lees hier verder.

Is het jou even ontschoten hoe bovenstaande ook alweer werkt? Op onze website lichten we alle tips verder toe.

In een nieuw jasje

Er staat veel te gebeuren in Bemmel. Het één laat nog een tijd op zich wachten, het ander kan elk moment gebeuren. We zijn druk met nieuwe ontwikkelingen. We zouden het liefst alles van de daken schreeuwen, maar helaas kan dat nog niet. Nou ja, een klein voorproefje kunnen we niet laten. We werken aan een andere website zodat we online een nieuw jasje krijgen. Maar we zijn ook fysiek druk bezig voor een heel nieuw jasje voor ons kantoor. Het zal nog even duren, maar we verwachten we je in de volgende nieuwsbrief meer te kunnen vertellen. Linda is er erg druk mee bezig, dus als je nieuwsgierig en een beetje brutaal bent…

 

Romy’s koffiekaart

De langverwachte koffiekaart is eindelijk daar! Romy heeft in Renate nog een koffieliefhebber gevonden en samen hebben zij het koffiemenu met heerlijke drankjes afgerond. Nu heb je nog meer reden bij ons te komen genieten. We schenken voor jou heerlijke cappuccino’s, latte macchiato’s, ristretto’s en meer. De diverse koffies hebben we voorzien van een leuke naam met een knipoog naar de fiscaliteit. Wat denk je bijvoorbeeld van een fiscale bijtelling? Of een kopje grove schuld? Renate of Romy maakt deze heerlijke koffietjes met liefde voor je klaar. Kom jij binnenkort proeven?


Belastingheffing box 3: hulp bij de oplossing

Op 24 december 2021 heeft onze hoogste rechter bepaald dat het huidige belastingstelsel in strijd is met Europees recht. De belastingdienst mag de huidige regels niet langer hanteren. Dat betekent dat je in het verleden mogelijk teveel belasting hebt betaald. Uiteraard gaan wij je daarover informeren.
Als accountants- of administratiekantoor heb je hierover ook vragen. Wij zijn je hierbij graag van dienst. Je hoeft niet alles (opnieuw) te bedenken, wij hebben het voor jou beschikbaar! Uiteraard delen we dat graag met je. Veel relaties hebben hierover al informatie gehad. Hebben we je gemist en ben je nu al nieuwsgierig? Vraag ons gerust. In april verwachten we het “plan” van financiën. Daarna kunnen we je heel concreet informeren.

 

Ons gastendoek eindelijk aan de muur

Ons 10 jarig jubileum is alweer een tijd geleden, maar nog iedere dag genieten we van de herinneringen. Dat is niet alleen vanwege alle warme reacties, de grote opkomst en de prachtige woorden, maar zeker ook dankzij het rijkgevulde gastendoek waar jullie aan bijgedragen hebben.
Wat een feestje is het om nu bij ons op kantoor binnen te wandelen. Het gastendoek, waar onze klanten een felicitatie op konden schrijven, hangt nu prominent in onze kantoorhal. Je ziet dan ook iedereen met een grote glimlach door onze hal lopen.
Kom je ook een keer ons doek bekijken? De koffie(kaart) staat voor je klaar.

 

Rechtswinkel Renkum

Al een aantal jaren ondersteunen de fiscalisten Rechtswinkel Renkum. De vrijwilligers van deze rechtswinkel helpen mensen met hun financiële positie en verzorgen de belastingaangiften en de toeslagen. Lieke en Dennis hebben de vrijwilligers dit jaar over de laatste actualiteiten geïnformeerd en handige tips en trucs meegegeven. Het was een nuttige, gezellige maar vooral leerzame middag. Dennis, Erik en Jan moeten hun spotlight de komende jaren gaan delen want Lieke ontpopt zich tot professionele spreker!

 

Wist je dat..