Ontspanning en inspanning
Naarmate de dagen korter worden, voelt de warmte van het samenzijn behaaglijker dan ooit. Het is dan ook begrijpelijk dat het team van de jubilerende fiscalisten aanhoudend zat na te genieten van alle jubileumactiviteiten. Alhoewel… ook de dagelijkse zaken gingen alweer rap verder.
Daarom hadden zij een gepaste ontspanning en een verwarmend samenzijn in het verschiet, ware het niet dat dat anders ging dan gepland. In deze nieuwsbrief lees je meer over het “bonus Duijtje”. Over ontspanning en uitblijvende sportieve prestaties weet Matthijs alles te vertellen. Je vindt hem in zijn vrije tijd dan ook in een veelbelovend voetbalelftal. Dat elftal beschikt sinds kort over nieuwe shirts. Duijd fiscalisten mocht hier een bijdrage aan leveren en wij wensen het team veel ontspanning met de mooie shirts toe.
Afgelopen jaar werkten we weer met passie en enthousiasme voor jouw fiscale voordelen en oplossingen. Het hele team stond graag voor je klaar. Vaker dan we nodig vonden kregen we een compliment, mooie woorden of een dankjewel. Fijn dat we er voor jou mochten zijn. Prettige feestdagen!

Schenken zonder fiscaal voordeel?
De dagen worden korter. De gezelligheid doet in de huiskamers zijn intrede. Menig Nederlander voelt de drang tot schenken opkomen. Volgens Oudhollandsch gebruik denken we bij schenken (naast jonge klare) aan belastingvoordeel. Maar is dat altijd zo? Of kan dat voordeel in sommige situaties toch wat tegenvallen? Hoe kan je fiscaal gezien zo optimaal mogelijk schenken? Lees meer in de blog van Dennis.

TeamDuijtje
Al enkele maanden stond het weekend van 20 en 21 november met een grote cirkel in de agenda’s. Het team van Duijd fiscalisten gaat een weekendje op stap! Dit ter ere van het 10-jarig jubileum. Door de nieuwe maatregelen kon het niet doorgaan, maar een gezellige compenserende middag kon als troost niet uitblijven.
Bij de Meesterproef in Nijmegen stond op zaterdagmiddag een borreltje voor ons klaar. Natuurlijk mopperde Dennis verhit over het ‘tje’ in de borrel, maar gelukkig wist de ober dat met gepaste pilsjes te smoren. Na een lekker glaasje bubbels, wat hapjes en de nodige drankjes ging iedereen op tijd braaf de deur uit. Een leuke herinnering rijker!

En dat weekendje weg dan? Dat komt er in 2022 zeker nog en daarover zal de volgende nieuwsbrief je meer vertellen. De schokkende anekdotes, smeuïge verhalen en ontkende geruchten blijven natuurlijk op locatie achter, maar een geromantiseerde samenvatting geeft je toch een inkijk in het weekendfestijn van het team. Wellicht kom je dan ook al meer te weten over de nieuwe teamgenoten. De aankomende maanden zal de rode loper weer met regelmaat nieuwe collega’s ontvangen. We mogen nu nog niet teveel vertellen, maar we kunnen niet wachten om onze nieuwe collega’s te verwelkomen en het gezellige weekendje alsnog in te halen. Op naar 2022!

De Spaar-BV leeft nog steeds én levert belastingvoordeel op
Inkomstenbelasting betalen, dat wil je natuurlijk zo min mogelijk. Wist je dat de oprichting van een spaar-BV hier in sommige gevallen ook voor kan zorgen? Maar mag dat allemaal zomaar, het oprichten van een BV? Jan legt het haarfijn uit in zijn blog.

Duijd fiscalisten staat voor(op)!
Bij Duijd fiscalisten houden we van hard werken, maar net zoveel van vrije tijd. Het team benut de vrije tijd dan ook graag met passende ontspanning. Zo is een ieder op zijn of haar manier dan ook erg druk in de weekenden. Duijd fiscalisten helpt daar als werkgever graag bij. Zo is het enthousiaste adviesbureau uit Bemmel graag sponsor bij een organisatie waar haar medewerkers nauw bij betrokken zijn. Je vindt onze naam en logo daarom bij de handbalvereniging van Linda terug (Groesbeeks Glorie). Bij de tennisclub (TC Telro) in Nistelrode slaat Erik een balletje en is Duijd fiscalisten één van de clubvrienden.
Matthijs heeft weer een ander doeleinde. Als trouwe speler van Jonge Kracht zondag 6 heeft hij het bekende logo op de nieuwe clubshirts laten drukken. Wanneer je dus een keer langs de lijn staat in Huissen: je ziet het goed! Duijd fiscalisten staat voor(op)!

Wisseling in het team
Sinds de zomer van 2020 maakte Trudy deel uit van het team van Duijd fiscalisten. Zij zorgde ervoor dat het kantoor er netjes bij lag, de koffie vers bleef en de gasten hartelijk werden ontvangen. Zij is vanaf 2022 niet meer bij ons in dienst. De heerlijke koffie en het hartelijke ontvangst is overigens wel in Bemmel gebleven. In het nieuwe jaar krijgen we een nieuwe collega en blijft het ook in 2022 een aanrader om De Houtakker 36 met een bezoek te verblijden.

Het regent prijzen
Vrijdag 19 november 2021 was het zover: de uitreiking aan de winnaars van de eerste Landelijke Fiscalistendag Loterij. Duijd fiscalisten mocht als partner en sponsor van de eerste Landelijke Fiscalistendag de winnaars hun prijs uitreiken. De winnaars werden bekend tijdens de trekking, waarbij een streng ogende commissie de trekking eerlijk deed verlopen. Kijk hier de hilarische video van de trekking terug. De gelukkig winnaars zijn (op foto na Linda en Dennis van links naar rechts) Yoran, Laura en Geert-Jan. Zij werden als helden over de rode loper binnengehaald. Na een heerlijke lunch van de Smaakcateraar hebben zij hun prijs in ontvangst genomen.

Feest!
Wij zijn blij! Zowel Matthijs en Thijs zijn een jaar bij ons team. Dat betekende dat ze aan de verplichting van hun eerste arbeidscontract hebben voldaan. Gelukkig willen ze allebei het contract verlengen en blijven zij bij ons in Bemmel. Ook in de toekomst kun je dus van hun kennis en expertise profiteren. Ter ere van dit goede nieuws mochten zij enorm kabaal maken. Bescheiden als ze zijn hielden ze het bij een ‘aai’ op de gong, maar trakteerden zij wel het hele team op heerlijke oliebollen.

Lieke haar primeur
Al jaren is Duijd fiscalisten leverancier van fiscale vakinformatie. De fiscale uitgever Nextens brengt periodiek een nieuwsbrief uit en de Bemmelse fiscalisten dragen daar graag aan bij. Lieke mocht voor het eerst een prikkelend column voor deze nieuwsbrief schrijven. Helaas hadden we op dat moment nog geen gong, anders had ze gezien het resultaat met trots op de gong mogen slaan. De column kwam al wat langer geleden uit, maar deze kun je nog lezen. Nieuwsgierig naar haar kijk op Box 3? Haar column lees je hier.

Jan raakt niet uitgepraat over cryptovaluta
Naast Nextens is Wolters Kluwer de andere grote fiscale uitgever van Nederland. Ook zij snoepen graag van de fiscale kennis uit Bemmel. Zo is Jan gevraagd om te komen praten over cryptovaluta. Wolters Kluwer maakt een podcast die interessant is voor accountants, administratiekantoren en ondernemers: Moving On Podcast. Zij weten dat Jan deskundig is op het gebied van de fiscaliteit rondom cryptovaluta (jaren geleden gebruikte het Financieel Dagblad zijn kennis voor een groot artikel). Het was dan ook een logische keuze hem hiervoor te vragen. Jan gaat gedreven in op vragen als: Hoe ga je als accountant, boekhouder of jurist om met cryptovaluta. En nog belangrijker: hoe houd je grip op crypto?  De podcast over cryptovaluta luister je hier: http://ow.ly/uosT50GUjs6

Kerstvakantie
Tussen kerst en de jaarwisseling is het fiscale adviesbureau in Bemmel gesloten. De altijd even fanatieke fiscalisten nemen dan even rust en laden zich op voor een nieuw jaar. 

Wist je dat?