Fiscale feestjes met flitsende fiscalisten

We zijn er nog steeds beduusd van: zoveel mensen namen de afgelopen weken de moeite om ons – op alle mogelijke manieren – te feliciteren. De Duijdborrel was het hoogtepunt van de festiviteiten. Wat fijn zo veel gasten te mogen ontvangen en wat ging dat borrelen goed! Natuurlijk wilden de Bemmelse fiscalisten niets liever dan met iedereen praten, lachen en mooie gezamenlijke herinneringen ophalen. We wilden jullie voorstellen aan alle andere geweldige gasten. Dat gaat natuurlijk niet allemaal, maar uiteindelijk hebben wij enorm genoten van de borrel. Nog steeds zie je bij het fiscaal adviesbureau in Bemmel glimmende en trotse oogjes. Dank je wel; fantastisch dat we voor jou mogen werken!
Er is nog heel veel meer te vertellen. Zo was er dit jaar weer een Duijd BuurtBBQ, schrijven we nog graag fiscale tips van ons af, leidde Prinsjesdag dit jaar niet tot afgekloofde nagels en zweetplekken, waren we als fiscalisten en als sponsor betrokken bij de eerste Landelijke Fiscalistendag en kregen we een heuse controle of wij ons wel aan de wettelijke verplichtingen (WWFT) houden. Wat we meemaakten en hoe alles afgelopen is, lees je in deze nieuwsbrief.

Juridische splitsing, een veelzijdig instrument

Succesvol ondernemer? En dat in een BV-structuur? Dan kan het fiscaal zeer aantrekkelijk zijn om een splitsing toe te passen. Hoe? Waar? Wat? Erik heeft de tips en trics voor je beschreven in zijn blog.

Jubileum

Het is je niet ontgaan: Duijd fiscalisten bestaat 10 jaar. Iedere gelegenheid voor een feestje moet je benutten, zo luidt de stelregel van Dennis. Met het hele team creëerden we een borrel op onze eigen manier. Zonder (lange) succesverhalen of goedbedoelde officiële momentjes. Een goed glas Cava van Cuimed, fantastische muziek, lekkere hapjes, voldoende drankjes, leuke gasten en voor de opwarming naar het weekend de klanken van het Bemmelse (maar wereldberoemde) Dweilorkest Alarmfase 3. De prachtige locatie van het Fort in Lent maakte de borrel compleet.
We schreven het hiervoor al: we hebben genoten. Nogmaals dank voor alle mooie woorden; we zijn er nog een beetje verlegen van. Fijn dat iedereen zo gul heeft bijgedragen aan het goede doel. Mocht je dat nog willen doen, dan kan dat nog hier.

Samenwerking Anno Accountants 

Zeer complexe fiscale vraagstukken. Die krijgt Bert van Anno Accountants regelmatig van zijn klanten. Voor de oplossing schakelt hij Duijd fiscalisten in. Is het voor een accountantskantoor noodzakelijk om een fiscaal advieskantoor in te schakelen? En hoe kort zijn de lijntjes dan? Bert vertelt het je graag!

De eerste Landelijke fiscalistendag

De fiscale wetgeving verandert dagelijks. Jouw fiscalisten zitten bovenop de wijzigingen en smullen van de nieuwe kansen die daarbij ontstaan. Uiteraard houden ze dat niet voor zichzelf, maar delen ze dat graag in hun adviezen, blogs en tijdens fiscale cursussen. Zo ontstond ooit vanuit het fiscale adviesbureau in Bemmel een volwaardig opleidingsinstituut: Stichting De Fiscale Sprekers. Het waren deze sprekers die bedachten dat de fiscale congressen en symposia niet altijd in het westen van Nederland hoeven te zijn. Ten oosten van Utrecht ligt de landelijk gelegen Betuwe en ook daar kun je een fiscaal congres organiseren. Dat moet dan natuurlijk de Landelijke Fiscalistendag heten. Wij waren als trotse sponsor graag betrokken. Het kon dan ook niet anders dan dat we zelf ook een deel van het programma verzorgden. Mede dankzij Bernard Schols en Sylvester Schenk lonkte de eerste Fiscalistendag zo’n tachtig fiscaal geïnteresseerden naar het Fort in Lent. Zij hadden, zo begrijpen we uit de vele reacties, een machtig mooie middag. De komische noot aan het slot was van cabaretière Renate Reijnders en zorgde bij de afsluitende borrel voor veel humorvolle anekdotes. Het motto van de dag was: Een frisse blik naar de toekomst. Daar begonnen de deelnemers die avond direct al aan. Zij kregen namelijk allemaal een koeltasje met een Betuwse Elstar, een flesje water en een klein bubbeltje van Wijnzinnig. Een frisse toekomst moet je immers vieren.

Voor in je agenda: de tweede Landelijke Fiscalistendag vindt plaats op vrijdag 16 september 2022. Inschrijven kan al en dat doe je hier.

Volg de Fiscale sprekers via Social Media en ben als eerste op de hoogte van alle evenementen.

Controle WWFT

We smullen dagelijks van regels, mazen, wetten en uitzonderingen. Toch doet de wetgeving rondom terrorisme, witwasserij en privacy het hart van de fiscalisten in Bemmel niet sneller kloppen. We houden ons aan deze regels, althans, daar doen we ons best voor. Op verzoek van het Bureau Financieel Toezicht voerde onze brancheorganisatie bij ons een onderzoek uit. Uit een steekproef was Jan geselecteerd. Reden om direct het hele kantoor onder de loep te nemen. Ons beleid, de vastlegging en de interne controle werden door een strenge meneer getoetst, gecontroleerd en beoordeeld. Uiteindelijk hebben we alle testen doorstaan en kregen we een compliment voor onze werkwijze. Jan en Meike kregen daarmee een flinke schouderklop voor het werk dat zij hiervoor hebben verricht. Voor het hele team was het mooie opsteker en we gaan met goede zin (en vooruit: met een beetje gemopper soms) binnen de WWFT-regels verder.

De jaarlijkse Houtakker BuurtBBQ

We schreven het al: we vieren graag een feestje. Daarom stond er naast de Duijdborrel nog meer in onze agenda. Na een jaartje gedwongen pauze was het weer de hoogste tijd voor onze jaarlijkse Duijd BuurtBBQ. De buren van De Houtakker en De Kazematten kwamen samen op het tot feestlocatie omgebouwde belastingadviesbureau.

Wat was het een gezellige middag en een prachtige avond! Enkele regendruppels probeerden aan het begin de gasten weg te houden, maar een beetje ondernemer laat zich niet door één tegenvaller stoppen. Naast vele bekenden waren er dit jaar veel nieuwe gezichten. Dé Smaakcateraar had voor een BBQ en een lekker drankje gezorgd. Heerlijk om te zien hoe iedereen elkaar leerde kennen of juist samen proostte op het weerzien. Toen de zon eindelijk haar strijd aan de nacht opgaf en de kleine lampjes de laatste gasten verlichtte, bleek de koelkast nog genoeg inhoud voor prachtige anekdotes en sappige geruchten te hebben. Maar hier geldt de wet van De Houtakker 36: wat hier is gezegd, blijft voor altijd verzwegen.

Nieuwe uurtarieven

Helder, transparant of duidelijk, het maakt niet uit hoe je het noemt, maar je weet vooraf precies wat onze dienstverlening kost. De tarieven voor onze dienstverlening kan je ten alle tijden terug vinden op onze website. Vanaf 1 januari 2022 zal het tarief van Erik, Jan en Dennis € 145. per uur bedragen. Het tarief van Matthijs is € 95, van Lieke € 85 en van Thijs € 75. Deze bedragen zijn exclusief omzetbelasting.

Wist je dat?

 

Wil je meer nieuwsbrieven van Duijd fiscalisten terug lezen? Klik hier.