Melksnorren, kennisvreters en de Landelijke fiscalistendag
Terwijl de zomerse zon zorgt voor een heerlijke temperatuur, zijn we op De Houtakker 36 hard aan het werk. In ons jubileumjaar willen we graag met iedereen proosten, een fantastisch vaktechnisch congres organiseren, de lekkerste cappuccino voor onze gasten maken, als team het jubileum vieren en in een korte duijdelijke video uitleggen wat we doen. Oh ja, dat zouden we nog bijna vergeten: we moeten natuurlijk ook genieten van het mooie weer, de lange zomerse avonden en vakantie houden. Gelukkig blijft er dan nog genoeg tijd over om prachtige fiscale adviezen en gewiekste oplossingen het (zon)licht te laten zien.

Met de komst van Thijs en Matthijs hebben we voor de warme dagen in ieder geval genoeg ijs op kantoor, maar we maken ons op voor verdere groei. Naast alle feestjes en het harde werken hebben we ruimte voor de komst van één of twee (ervaren) fiscalisten. Ondertussen gebeuren er veel mooie dingen en informeren we je graag in deze nieuwsbrief.


Jubileum Duijd fiscalisten

Je hoeft er niet veel voor te doen, behalve met plezier in een geweldig team mooie fiscale kansen bieden. Tien jaar lang fiscale passie, praktische oplossingen en bevlogenheid voor het fiscale vak. Je hebt het in de uitnodiging kunnen lezen: Duijd fiscalisten viert feest. Dat doen we graag op onze eigen wijze. Niet met lange praatjes, terugblikken of goedbedoelde toneelstukjes. Nee. We drinken een goede borrel, eten een klein en groot hapje en genieten van het gezelschap. Een heerlijke vrijdagmiddag waar ook jij natuurlijk bij hoort. Heb je de uitnodiging gehad? Meld je dan aan via duijdborrel.nl Het is belangrijk dat je je aanmeldt. Dan kunnen wij er voor zorgen dat niemand iets te kort komt.
Heb je geen uitnodiging gehad? Dan is er alle reden om direct met Linda of Romy te bellen. Zij zullen zorgen dat je de uitnodiging dan alsnog ontvangt.

Stage Roy
Roy heeft de afgelopen maanden mogen proeven hoe het er bij Duijd fiscalisten aan toegaat. Ondanks de coronamaatregelen heeft hij voldoende sfeer kunnen proeven en uiteraard veel kunnen leren. Als derdejaars student aan de HAN is het best aanpakken bij de vakidioten van Duijd fiscalisten. Roy kijkt dan ook terug op een fantastische leerzame periode. Hij is nu vooral ook nieuwsgierig naar andere bedrijven: hoe gaat het daar?
Aankomend studiejaar zal Roy zijn opleiding verder afronden. Wij waren onder de indruk van zijn inzet, vaardigheden en kennis. Hij gaat de fiscale wereld verder verkennen, maar weet de weg naar Bemmel te vinden. Het zou zo maar eens kunnen dat je Roy in de toekomst nog eens bij ons gaat ontmoeten.


Kennisvreters

Lieke en Thijs hebben al even hun HBO-opleiding afgerond en staan nu te trappelen om nog meer kennis te vergaren. Zij starten in september met hun vervolgopleiding fiscaal recht aan de universiteit van Tilburg. Als heuse bollenbozen gaan zij de komende jaren hun kennis verdiepen en zich academische vaardigheden aanleren. Ondertussen blijven zij natuurlijk genieten van de fiscale vraagstukken bij ons bureau en zijn zij jou graag van dienst.
Ook Matthijs is zijn kennis en vaardigheden aan het bijwerken. Hij is dit jaar gestart met de beroepsopleiding tot Register Belastingadviseur. Je kunt dan wel academisch opgeleid zijn, het vak van belastingadviseur vraagt meer van je. Hij heeft inmiddels de eerste modules gehad en is enthousiast aan de slag gegaan.


De Landelijke fiscalistendag
17 september 2021, de dag waarop stichting de Fiscale Sprekers een nu al bijzonder event organiseert: de eerste Landelijke fiscalistendag. Op de prachtige landelijke locatie Fort Lent, tussen Nijmegen en Arnhem, komen mensen met passie voor het fiscale vak bij elkaar.
Tijdens deze fiscale middag kun je genieten van de beste fiscale sprekers van het land. Zo zal Sylvester Schenk, die we kennen als directeur fiscale zaken van het register belastingadviseurs, ons meenemen in een prachtig fiscaal verhaal. De warme zuidelijke klanken van professor Bernard Schols zal niet alleen je fiscale kennis aanscherpen, maar ook minimaal zorgen voor een glimlach. De sprekers brengen de nodige humor en actualiteiten: een boeiend en interessant middagprogramma. Ook de Fiscale Sprekers kijken met een frisse blik naar de fiscale toekomst. Aan het einde van de middag kun je genieten van een verrassend optreden. Meld je aan via het online-formulier en zorg ervoor dat je deze machtig mooie middag en daarmee de eerste landelijke fiscalistendag niet mist.

Ben als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes van de Fiscale Sprekers via Linkedin, Facebook en Instagram.

 

Wie wat bewaart, bespaart belasting!
Veel mensen weten niet dat je belasting kan besparen door goed te plannen. Maar daarnaast is er nog een ander belangrijk punt: wie wat bewaart, bespaart belasting! Want eerlijk is eerlijk, belasting betalen is voor niemand prettig. De meest vervelende belasting is de erfbelasting. Er zijn belangrijke tips om deze heffing zo klein mogelijk te houden. Na het lezen van deze blog weet je hoe je belastingheffing kunt besparen.


Romy’s koffiehoek

Met een verhit gezicht, een snor van opgeschuimd melk en een halfvol kopje spoedt Romy zich weer naar het koffieapparaat. “Nu weer meer mogelijk is, kan ik onze gasten eindelijk mijn geweldige specialiteiten laten proeven”. Ze mompelt nog iets over glazen, nootjes en cacaopoeder en is daarna weer druk in de weer. Binnenkort kun je als gast van ons bureau de kaart van Romy’s koffiehoek bewonderen en haar speciale dranken proeven. Dat wordt genieten!


Feest!

Ons team werd letterlijk in het zonnetje gezet op onze officiële jubileumdag. Met z’n allen gingen we gezellig naar Bistro Bar Proef in Gendt. Na de heerlijke zonnige lunch en een paar verbrande neuzen was het met de concentratie die middag wat lastiger.

Weet jij eigenlijk wat wij al 10 jaar lang vol passie en enthousiasme doen? We krijgen deze vraag regelmatig. Voor ons een goede reden omdat eens toe te lichten in video.

 


Wist je dat?

Wil je al onze nieuwsbrieven lezen? Klik hier.