Twee keer feest: nieuwe medewerkers en ons jubileum!

Terwijl de zomer en de winter boven ons het voorjaar aan het uitvechten zijn, houden de fiscalisten in Bemmel het hoofd opmerkelijk koel. De eerste maanden van het jaar kabbelen voorbij. Het zijn traditiegetrouw niet de drukste maanden voor ons jubilerende adviesbureau. Een mooie periode om nieuwe collega’s te begroeten. Via teams verwelkomden we Thijs, Matthijs en Roy. Mocht je ze nog niet gesproken hebben, dan leer je ze in deze nieuwsbrief beter kennen.

Nu het jubileumjaar begonnen is stijgt de spanning in Bemmel al enigszins. Zoals je verderop kunt lezen moesten we de borrel verplaatsen. Dat is gelukt, dus nu moeten we alleen nog aftellen. Voorafgaand aan de borrel op vrijdag 17 september, zijn we als fiscale sprekers betrokken bij de landelijke fiscalistendag. Een middag waarbij iedereen die iets met belastingen heeft naar Fort Lent komt. Een fantastisch programma laat accountants, boekhouders, notarissen en belastingadviseurs uitzinnig genieten. Het gerucht gaat dat Bernard Schols op de fiets de brug overkomt om tijdens de landelijke fiscalistendag te spreken.

Romy, Meike en Trudy zorgen ervoor dat ons kantoor in Bemmel iedere dag blijft glimlachen. De fiscalisten nemen af en toe achter het bureau plaats, maar geven ook vanuit hun thuiswerkplek dagelijks fiscale antwoorden. Binnenkort zullen we ook weer gasten op kantoor kunnen ontvangen. In voorbereiding van het hartelijke ontvangst is Romy nog steeds in ons keukentje met de koffiemachine aan het hannesen. Af en toe klinken er vreugdekreetjes en instemmend gesmak. We kijken er naar uit haar koffiekunsten aan je te presenteren. Tot die tijd moet je zelf een kopje koffie zetten, maar dan kun je wel extra genieten bij het lezen van deze nieuwsbrief.

 

Duijdborrel: proosten op het jubileum

De 11e juni had je natuurlijk al gereserveerd, maar die dag mag je weer zelf gaan invullen. De Duijdborrel vindt namelijk plaats op vrijdag 17 september. Je ontvangt natuurlijk nog een uitnodiging. Ben je in fiscale ontwikkelingen geïnteresseerd en wil je nieuwe kennis verwerven, netwerken, lachen en genieten? Dan moet je op de 17e ook de middag vrijhouden. De landelijke fiscalistendag begint die middag namelijk al met een heerlijke lunch.
Schrijf de datum hoe dan ook alvast met blokletters in de agenda:
Vrijdag 17 september 2021

 

Slapende B.V.? Wakker worden!

Je hebt het een ondernemer vast al eens horen zeggen: “Dat is een slapende B.V. Die doet al jaren niets meer. Laat maar lekker dutten. Misschien nog handig voor de toekomst.” Dat was al niet heel verstandig, maar vanaf 2021 kun je daar een aftrekpost mee verliezen. Schud je slapende B.V.’s dus snel wakker! Lees in Dennis zijn blog waar het om gaat.

 

Nieuwe medewerkers

2021 startte voor ons goed. Het team van Duijd is begin dit jaar namelijk flink uitgebreid. Er zijn drie knappe koppen bijgekomen en ze zien er ook nog eens leuk uit. Graag tonen we onze nieuwe pronkstukken:

Thijs Seegers

[one_half]Thijs woont met zijn aanstaande vrouw Femke in de Ooij. In augustus gaan ze trouwen. Voor het huwelijk reizen ze helemaal naar Groesbeek af. Het huwelijk zal namelijk plaatsvinden bij de Wolfsberg. In de Ooij geniet hij van de rust, die hij overigens zelf graag verstoord door muziek te maken. Zo speelt hij gitaar, basgitaar, ukelele en trompet. Ooit maakte hij deel uit van een band, maar de wereldwijde roem bleef uit. Hij is lid van de muziekvereniging in de Ooij en treedt daarmee op.

Hij is bij de HAN in de fiscale opleiding afgestudeerd. Dit HBO diploma is voor Thijs pas het begin. Als leergierige fiscalist start

hij in september aan de universiteit. In het dagelijkse werk heeft hij extra veel passie voor de omzetbelasting. Thijs heeft enkele jaren werkervaring bij een regionaal accountantskantoor.[/one_half]

[one_half_last][/one_half_last]

 

[one_half]Matthijs Kregting

Op maandag 1 februari was het voor Matthijs de eerste dag bij Duijd fiscalisten. Hij hoefde niet ver te reizen, want hij woont in Huissen. Met zijn vriendin Cheyenne woont hij semi-samen, zoals hij het zelf noemt. Mocht je dat begrip niet kennen, dat houdt in dat zij een groot deel van de tijd samenwonen, maar nog niet fulltime. Matthijs mag graag een potje voetballen en doet dat bij “Jonge Kracht”. Zijn team speelt in de kelderklasse. Dat is namelijk de plaats waar het bier altijd koud staat. Hij houdt ook van darten, lekker uit eten gaan en is een echte kattenman. De biertjes en het lekkere eten zijn voor hem ook een aanmoediging om af en toe te gaan hardlopen. Matthijs is verder erg rustig en ontspannen.

Toen hij aan zijn studie bedrijfseconomie aan HAN begon wist hij nog niet veel van het fiscale vak. Hij dacht: “Fiscalisten zijn grijze, stoffige, saaie mensen.” Hij kwam erachter dat dat niet zo bleek te zijn en stapte alsnog over naar de fiscale opleiding. Na zijn HBO startte hij met zijn pre-master fiscale economie. Toen dat niet gelijk lukte besloot hij fiscaal recht te gaan studeren. Dat werd een succes. Matthijs heeft een aantal jaren bij een groot accountantskantoor gewerkt. Sinds de overstap naar ons bureau speelt hij Champions League, althans, zo beleeft hij het niveau van het fiscale werk. Het voetbal vindt vooralsnog in de koele kelderklasse plaats.[/one_half]

[one_half_last]

 

 

 

 

[/one_half_last]

 

[one_half]Roy van der Burg

De wortels van stagiair Roy liggen in Heino. Zijn ouders hebben daar een camping. Ieder weekend is Roy daar om te helpen en tijd met zijn familie door te brengen. Door de week woont hij op kamers in Arnhem. Roy doet sinds de middelbare school al aan topsport. Hij tafeltennist. Zijn sportcarrière kwam van de grond omdat hij opviel bij een docent die toen bondscoach was.Roy houdt van reizen. Veel wedstrijden en toernooien vinden in het buitenland plaats. Hij mag dan ook regelmatig voor zijn sport op pad. Nu er geen wedstrijden zijn, traint hij veel en kan hij in de weekenden naar Heino. De weinige vrije tijd die hij overheeft besteedt hij met zijn vriendin Joa. Ook spreekt hij veel met vrienden af. Dan drinken ze biertjes, spelen ze bordspelletjes of kijken ze series. Voor Roy is dat echt zijn oplaadmoment.

Hij volgt de studie FTA (Finance, Tax and Advice) aan de HAN. De studie is voor hem niet zwaar: “Ik haal eigenlijk altijd alles wel”. Hij vindt de fiscale vakken in zijn opleiding het leukst en heeft er daarom voor gekozen om bij Duijd fiscalisten zijn stage te doen. Dat blijkt, ondanks dat hij pas een maand stage loopt, een goede keuze te zijn geweest. Hij is blij met de goede begeleiding en uitleg die hij tijdens zijn stage krijgt. Hij voelt zich dan ook erg op zijn gemak bij ons kleine adviesbureau, maar hij is wel nieuwsgierig hoe het bij de grote kantoren is. Roy blijft tot en met juni bij ons fiscale ervaring opdoen.[/one_half]

[one_half_last]

 

 

 

 

[/one_half_last]

 

DGA opgelet! Schijn bedriegt.

Als directeur kun je jezelf belonen vanuit je B.V. Je ontvangt dan loon. Als aandeelhouder heb je recht op dividend. Waar moet of mag je voor kiezen? Wat zijn de juridische en fiscale spelregels? En bovenal wat is fiscaal het meest voordelig? Lees de antwoorden op deze en meer vragen in de blog van Erik!

 

[one_half]Radio 1

Deze maand mocht Jan in Blok&Toine op Radio 1 vragen over cryptomunten beantwoorden. Heb je zijn bijdrage gemist? Luister deze dan hier terug![/one_half]

[one_half_last][/one_half_last]

 

Wist je dat?