Fiscaal smullen, uitbreiding team en feest!

De gevreesde sneeuwval is vooralsnog uitgebleven. Bij het schrijven van deze nieuwsbrief is het zonnig en fris. Een heerlijke winter. De fiscalisten in Bemmel hebben desondanks de zweetdruppels op het voorhoofd staan. Aan het einde van het jaar moeten ze nog veel zaken afronden. Het licht gaat op De Houtakker 36 ’s ochtends iets eerder aan en dooft pas later in de avond. Dat laatste komt met name omdat ze cursussen aan het geven zijn. Meer dan 1.000 accountants, boekhouders en belastingadviseurs smulden van de fiscale kennis. Natuurlijk kwamen ze niet allemaal bij ons over de vloer. Via online bijeenkomsten (webinars met soms meer dan 200 deelnemers) deelden Jan, Erik en Dennis fiscale actualiteiten.
Er gebeurde de afgelopen weken nog veel meer. We adverteerden via Google, LinkedIN en in ons vakblad. Mede daardoor zijn we met twee belastingadviseurs in gesprek geraakt. Zij zijn over ons bureau enthousiast en komen binnenkort ons team versterken.
De politiek heeft de belastingplannen voor het komende jaar vastgesteld. Wij volgen dat natuurlijk, net zoals we dat ieder jaar hebben gedaan. En ook wij maken onze plannen voor volgend jaar. Het is in 2021 alweer tien jaar geleden dat Bemmel verrijkt werd met een heus belastingadviesbureau. Tien jaar Duijd fiscalisten! Dat gaan we natuurlijk met iedereen vieren. We hebben dan ook een feestje gepland. En met onze feestjes is het als met belastingheffing: wat er ook gebeurt, het gaat altijd door. Wij verheugen ons op 2021. Maak er fantastische feestdagen van en geniet!

BTW en webshops, wijzigingen 2021 (of 2022?)

Wijzigingen in de BTW voor Webshops en Platforms. De wijzigingen hebben grote impact op de bedrijfsvoering van deze ondernemingen. In zijn nieuwste blog legt Jan uit waar je op moet letten zodat je voorbereid bent.

Ook in 2021 meer webinars

Duijd fiscalisten is huisleverancier van Stichting De Fiscale Sprekers. Zoals elk jaar hebben wij vanuit deze Stichting de Fiscale Sprekers diverse studiebijeenkomsten georganiseerd. Voor het eerst vonden veel bijeenkomsten niet fysiek maar digitaal. Dat was voor de sprekers even zoek naar een prettige een leerzame modus. Inmiddels zijn de fiscalisten ervaren sprekers bij webinars. Ook in 2021 zullen wij daarom, naast ons gebruikelijke programma, studieavonden als webinar aanbieden. Zo kunnen we zoveel mogelijk fiscale kennis blijven delen met onze collega’s. Dat tovert bij de fiscalisten uit Bemmel altijd weer een grote glimlach op het gezicht.

Romy’s geheim

Het is bij Duijd fiscalisten op de Houtakker in Bemmel stiller dan anders. De enthousiaste medewerkers moeten thuiswerken. Een enkeling houdt de fiscale wacht en Romy vertegenwoordigt meestal het secretariaat op kantoor. Zij zorgt dat alles goed verloopt. De laatste weken is zij opvallend veel in de keuken te vinden. Druk in de weer met koffie, thee en melk. Wat ze daar uitspookt is nu nog onduidelijk. Vragen wuift ze weg of pareert ze met een kort: “volgend jaar meer”. In de keukenkastjes zijn inmiddels verschillende nieuwe kopjes en glazen te vinden. Soms horen we haar dingen mompelen als “de macchiato heeft te weinig noten” of “aardig, maar niet stevig genoeg”. Wij wachten de ontwikkelingen af. Volg ons op de socials om volgend jaar te ontdekken wat Romy aan het uitvogelen is…

Save the date! (11 juni 2021)

Een nieuw jaar. De tijd gaat soms snel. Zeker als je iedere dag met passie en fiscale bevlogenheid je werk mag doen. Iedere dag weer een fiscaal feest. Dit jaar gaan we dat feest weer een keer met elkaar vieren. Jij hoort daar natuurlijk ook bij. Maak en houd vrijdagmiddag 11 juni 2021 vanaf 16:00 uur in je agenda vrij. De uitnodiging volgt nog.

Lijfrente bij bedrijfsopvolging: de vijf meest gevreesde valkuilen!

Adviseer je over lijfrenten in het kader van bedrijfsopvolging of omzetting van een onderneming in een B.V.-structuur? In Erik zijn nieuwste blog beschrijft hij vijf belangrijke maar vaak onvoorziene gevolgen van lijfrenten.

Sinterklaas

Hij zit inmiddels al weer even in Spaanse quarantaine. Hij was immers in Nederland geweest. Vanuit Zwalk kwam hij ook bij ons op kantoor langs! We zijn weer verwend met heerlijke lekkernijen. Ons goede voornemen gezond te eten wordt (zoals elk jaar 😉) weer op de lange baan geschoven. Gelukkig hebben we Trudy die ons bij de lunch sla, avocado’s, komkommers en tomaten aanreikt. Dat zal na de feestdagen wel minder vrijblijvend worden…

Nieuwe tarieven

Helder, transparant en duidelijk. We zeggen het elk jaar en ook dit jaar zijn de kosten van onze dienstverlening ten alle tijden terug te vinden op onze website. In 2021 liggen onze uurtarieven tussen de € 75 en € 138 per uur exclusief omzetbelasting. Zo weet je ten alle tijden waar je aan toe bent!

Kerst

In deze donkere dagen is het met een zak oliebollen, glühwein en ontspannende literatuur goed vertoeven onder de kerstboom. Daar maken we dit jaar extra tijd voor. In de week van 28 december tot en met 1 januari is ons kantoor gesloten. Vanaf 4 januari 2021 staan wij natuurlijk, met een extra frisse blik, weer voor je klaar!

Cuimed

Als een van de twee ondernemers binnen een bedrijf voor de onderneming naar het buitenland vertrekt, levert dat een ingewikkeld vraagstuk op. Want hoe doe je dat als goedwillende ondernemers? Waar moet je bedrijf gevestigd zijn? En richt je een bv op, of is een andere optie beter? Wat zijn de fiscale risico’s? Bij die vragen komt Duijd fiscalisten om de hoek kijken.

Lees hier het verhaal van Cuimed.

Advertentie fiscaal vakblad “het Register”

Wij zijn nog op zoek naar fiscale collega’s! In oktober hebben we daarvoor onderstaande advertentie in het vakblad van onze beroepsvereniging Register Belastingadviseurs geplaatst. Ben of ken jij iemand, die net zoals wij, een echte fiscale passie heeft, neem dan gerust contact op!  Wij staan altijd open voor een kennismakingsgesprek.

Wat vinden jullie ervan?

Wist je dat?

 

Al onze nieuwsbrieven lezen? Klik hier.