Spaanse worst, vallende nootjes en enthousiaste kreten

De eerste beukennootjes en eikels waagden inmiddels de duik naar beneden; de zomer nadert haar einde. Dat merkte je enkele weken geleden al aan onze fiscalisten. Ze zijn wat drukker, iets zenuwachtig en licht gespannen. Het einde van de zomer betekent namelijk veel nieuwe fiscale regels. Met Prinsjesdag presenteert het kabinet namelijk het nieuwe belastingplan. De fiscalisten duiken in de nieuwe regels. Tijdens deze periode klinken er enthousiaste kreten, hoor je onderdrukt gemompel en soms is het zo dat je zelfs het hoofdschudden buiten het pand kunt horen.
In deze nieuwsbrief lees je hoe Spanje in de zomer een beetje naar Bemmel kwam, hoe een afgepaste koelkast voor een leuk Duijtje zorgde, leer je Trudy beter kennen en kun je de fiscale blogs nog eens teruglezen. Terwijl de fiscalisten genieten van Spaanse worst en nieuwe wetgeving wensen wij je een goede zaken, gezondheid en veel leesplezier.

Trudy maakt het verschil!

Na 22 jaar gewerkt te hebben bij de Rabobank als onder andere directiesecretaresse gooide Trudy het roer om. Diverse cursussen en wat uitstapjes in wisselende functies volgden, totdat ze onze vacature voor Facilitair medewerkster zag. Het klikte direct. Sinds 1 juli is ze gedurende de dag druk met van alles en nog wat. En dat is ook juist wat haar aansprak. Niet de hele dag aan haar stoel vast zitten, zorgen dat alles op kantoor er netjes uit ziet,  onze klanten zich meer dan welkom laten voelen en waar nodig bijspringen op het secretariaat. De dagelijkse reis naar Bemmel is voor Trudy elke ochtend een heerlijk begin van de dag. En aan het eind van de dag nog een keer de mooie fietstocht over de dijk terug naar Nijmegen maakt voor haar een leuke werkdag compleet.

Elke werkdag – behalve op de donderdag – is zij ergens in het pand aan het werk. Lekker haar ding aan het doen. Zodat het zowel voor jou als voor ons nog leuker wordt aan De Houtakker 36!

Verdubbel je aftrek!

Ben je vennoot in een Vof of maat in een maatschap? Plan dan je investeringen handig. Als je als ondernemer investeert in bedrijfsmiddelen heb je recht op toepassing van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, ook wel de KIA genoemd. Met enkele eenvoudige rekenvoorbeelden legt Erik je in zijn column uit hoe jij ervoor zorgt dat je hiervan niets misloopt.

Trots

‘Lingewaard, een bezoek meer dan waard’. Dat is de campagne die de gemeente Lingewaard onlangs is gestart. En daar zijn wij het meer dan mee eens! Wij zijn trots op de lokale ondernemers, rijden elke dag met genot door de prachtige Betuwe en kopen graag lokale producten. Wat je dicht bij huis kunt krijgen moet je niet van ver laten komen.
Benieuwd naar het filmpje? Via deze link kan je deze mooie omgeving ook aanschouwen.

Borrelplank Cuimed, toch nog een Duijtje en geschiedenis in de Waagh

De zomer is inmiddels alweer voorbij. Deze duiden we dan maar als een andere, gekke of rare zomer. Voor ons team was het toch vooral een leuke zomer. Dat hebben we er maar van gemaakt. Je moet immers zelf de slingers ophangen. Begin juli waren Joris en Roy van Cuimed enthousiast om voor ons lekkere zomerse borrelplanken te maken. Voor degene die Cuimed kennen weet je dat je dan iets bijzonders krijgt. Cuimed, dat staat voor CUIsine MEDiterraan, is namelijk importeur van fine food en Spaanse wijnen. En dat klinkt bij alle medewerkers van Duijd fiscalisten als castagnetten in de oren. De producten, zoals lekkere Spaanse worst, perenjam en aïoli, werden dan ook met open armen ontvangen. Een lekkere fles wijn en echte Spaanse olijven mochten natuurlijk ook niet ontbreken. De vakantie kon beginnen!

De zomer kon wat Linda betreft niet lang genoeg duren. Een Duijtje was nodig om zomerse teamverhalen te delen. Dat was iedereen met haar eens. Onze achtertuin was voorzien van statafels, grote parasols tegen het stralende zonnetje en een gevulde koelkast. De Smaakcateraar verzorgde een heerlijke BBQ. Toen het tijd werd om naar huis te gaan, bleek de koelkast ook leeg te zijn. Het drankje dat ook wel bekend staat als “ééntje om het af te leren” bleef dit keer uit. Zo kwam iedereen veilig thuis en zijn we weer een gezellige avond rijker!

Ook zo’n heerlijk borrelpakket van Cuimed in huis? Kijk op de website!

We zijn niet alleen met Spaanse wijnen en BBQ’s in de weer geweest, we hebben ook historie opgesnoven in De Waagh in Nijmegen. Met ons gehele team hebben we daar een ochtend doorgebracht. Een kijkje in eigen keuken, want Jan en Dennis deelden deze ochtend hun verhaal over de weg naar Heijmink fiscaal advies, wat later Duijd fiscalisten werd. De fiscale passie, het plezier van passende oplossingen en het enthousiasme over het ondernemerschap brachten zij in herinnering. Herkenbaar tot de dag van morgen. Soms zelfs ideeën en visies van bijna 10 jaar geleden. Leuk en leerzaam! Gaaf om te zien dat we als team, ondanks wisselingen en verloop van jaren, dezelfde ideeën, plannen en visie delen. Vol enthousiasme gingen we over de Waalbrug weer terug naar Bemmel.

BuurtBBQ

Onder de noemer ‘traditie’ vond in september 2019 wederom onze BuurtBBQ plaats. Wat namelijk goed bevallen is, kan alleen nog maar beter worden. Om die reden waren onze buurtgenoten aan De Houtakker en De Kazematten op vrijdag 13 september voor de tweede maal uitgenodigd voor een gezellige middag. En dat werd het! Vrijdag 11 september 2020 stond dan ook al met dikke stift in de agenda.

Door de nu geldende maatregelen voelden wij ons helaas genoodzaakt om de BuurtBBQ te annuleren. Jammer, maar wat in het vat zit, verzuurt niet!

Daarom zetten wij wederom een aantekening in onze agenda. Dit keer voor vrijdag 10 september 2021. Tot die tijd kunnen onze buurtgenoten zelf heerlijk aan de slag met ons speciale Duijd fiscalistenschort. Dat er maar veel vetvlekken, bier- of wijndruppels en prachtige zonnestralen op mogen vallen. Wil jij ook zo’n mooi Duijd fiscalisten-schort bemachtigen? Loop dan gerust bij ons binnen.

Voorkom overdrachtsbelasting

Als je je onderneming verkoopt, neemt de koper soms ook het bedrijfspand over. Bij een juiste ondernemingsstructuur betaalt de koper dan geen overdrachtsbelasting. Op basis van recente rechtspraak heb je meer mogelijkheden om in het zicht van verkoop toch nog je structuur te wijzigen en overdrachtsbelasting te voorkomen. Jan legt in zijn column uit hoe en wanneer je hier gebruik van kan maken.

Wist je dat?