Onderscheidend zijn, kleurpotloden en zomerse tijden

De mussen kijken vanaf het dak angstvallig naar beneden. Met de zomerse temperaturen vallen ze binnenkort weer. De fiscalisten in Bemmel houden het hoofd koel. Dat moet ook wel, want er is genoeg te doen. De snelle economische veranderingen vragen om actie van ondernemers. Het zet ook aan tot denken. Bij zowel de actie als het denken doemt de grote vriendelijke belastinginspecteur op. Gelukkig vinden wij het geweldig de fiscale twijfels om te denken naar fiscale kansen en mogelijkheden. Samen versnellen in de veranderde markt.

In deze nieuwsbrief lees je over onze collega’s Lieke en Meike, over onderscheidend zijn, de verdere groei en hoe we een uitdaging aangrepen. Wees beducht op de vallende mussen en geniet van een heerlijke zomer!

 

Nieuwe en herintredende collega

Voor de vierde nieuwsbrief op rij kunnen we de komst van een nieuwe collega melden. Meike gaat als secretaresse de fiscalisten ondersteunen. Wat zijn we lekker aan het groeien! Er is namelijk nog meer nieuws. Je kende Lieke al als de fiscaliste die vervolgens stagiaire werd. Haar stage is inmiddels afgerond en ze heeft haar scriptie met een prachtige 7,8 afgesloten. Zij is nu weer terug in haar functie als fiscaliste, maar nu met een volledig afgeronde studie. Eind augustus start ze haar studie fiscaal recht aan de universiteit en blijft ze als één van de fiscalisten mooie oplossingen bedenken. Ondanks deze uitbreiding hebben we nog openstaande vacatures, hierover lees je verderop meer.

 

Meike versterkt het team

Dit keer liep Meike van Hulst over onze rode loper. Voor Meike was er eigenlijk geen twijfel over mogelijk: ze moest directiesecretaresse worden. Een beroepenmap, die ze maakte in het begin van haar middelbare schooltijd, gaf deze richting al aan. Ze behaalde haar diploma in 2019. Ze ging daarna snel aan de slag en deed de nodige werkervaring op. De vacature ‘Telefoniste/gastvrouw’ trok haar aandacht en – noem het gerust toeval – tussen ruim 150 sollicitanten viel ze direct op. “Ik werd gebeld met de vraag of ik geen interesse had in een andere, nog niet bestaande functie. Over die uitdaging heb ik geen seconde getwijfeld.” Meike is sinds mei gestart als secretaresse. Je treft haar glimlach van dinsdag tot en met vrijdag.

 

Duijd fiscalisten als adviesbureau

Wat onderscheidt jullie adviesbureau van andere fiscalisten? Een moeilijke vraag: wij doen gewoon dat wat we normaal vinden. Wie stelt er zulke vragen? Laat de fiscalisten nu maar lekker hun werk doen, daarbij kunnen ze alle lastige vragen aan.
Toch bleef de vraag knagen. Natuurlijk konden we ook hier een antwoord op geven. Dat kunnen we het beste met z’n allen. Want daarover hadden we geen twijfel: we staan samen voor hetzelfde doel. Samen uitstippelen wie we zijn maar vooral ook waar we naar toe willen. Met die gedachten kwamen wij enkele maanden geleden bij elkaar in het Dominicanenklooster in Huissen. Wat zeggen klanten, collega’s en kennispartners over ons? Hoe duijd je nu die mannen en vrouwen in Bemmel? Een aantal begrippen kwamen al snel meerdere keren voor. Passie bijvoorbeeld. De passie voor fiscaliteit staat bij ons centraal. Maar ook trots en plezier passen ons prima. Al snel vielen de woorden samen en op hun plaats.
Benieuwd naar het eindresultaat?

 

 

Meer dan 1.000 deelnemers!

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants staat haar leden bij bij praktische vragen, ondersteuning en meer. Zo organiseert ‘NBA HELPT’ voor haar leden webinars. Eén van de webinars had als thema “Fiscaliteiten in coronatijden”. Verschillende bekende sprekers vormden samen het team van experts. Dennis mocht spreken over de ondernemer (en ZZP-er) en de DGA.
Het onderwerp bleek ongekend populair en meer dan 1.000 accountants namen delen aan deze gratis kennissessie. De webinar kreeg ook op  de sociale kanalen veel aandacht en werd door deelnemers goed beoordeeld.
Nieuwsgierig hoe zo’n webinar verloopt en hoe Dennis z’n woordje deed? Je kunt het gratis terugkijken. Volg daarvoor deze link.

 

‘We stonden voor een behoorlijke uitdaging’ 

,,We stonden voor een aantal behoorlijke uitdagingen bij de overname van twee bedrijven. Dat leverde een aantal hoofdbrekens op, waar we goed naar moesten kijken. Ik heb in het verleden meegemaakt dat er een oplossing werd aangeboden die toch niet helemaal toe te passen was op de situatie. Maar Duijd fiscalisten kwam met een pasklaar advies.” André Miltenburg, bestuurder van Mooijman Assurantiebedrijf, vertelt je graag zijn hele verhaal.


Groeien door groei

Goede fiscalisten ons bureau laten vinden. Wij doen dat door te laten weten dat we er zijn. Niet met advertenties waarin een kantoor de baan vol afwisseling, doorgroeimogelijkheden en flexibele werktijden biedt. Dat zijn vanzelfsprekendheden waar je vanuit mag gaan. Wij kiezen andere woorden: Beheers jij gewiekste fiscale strategieën? Fiscale passie in jouw nieuwe baan? Alleen fiscalisten als collega.
We verspreiden onze boodschap heel gericht op (sociale) media. We vergroten daarmee onze naamsbekendheid onder fiscalisten. We gaan graag met hen in gesprek. Vertellen waarom ons vak zo mooi is. Als gespecialiseerd adviesbureau vinden de mooiste vraagstukken de weg naar Bemmel. Als fiscale vakidioot wil je daarbij horen.
Uitbreiding van het team van fiscalisten zorgt voor nog betere dienstverlening. Zo kunnen we blijven groeien. Dat maakt dat ook in de toekomst prachtige adviezen kunnen blijven geven.

Vooruit! Zullen we dan – stiekem vinden we dit heel gaaf – nog een keer vertellen wat ons als  fiscaal adviesbureau onderscheidt?
Een fiscaal adviesbureau met mensen die passie hebben voor hun vak.
Een fiscaal adviesbureau waar je alleen samenwerkt met fiscalisten.
Een fantastische werkomgeving voor kritische, leergierige en enthousiaste mensen.

Wil je ons helpen? Dat is helemaal gaaf! Voel je dan vrij om de vacatures en dit bericht te delen met jouw netwerk. Ken je een goede fiscalist? Wij vinden het leuk om kennis te maken. Al is het maar om ons netwerk te vergroten.

Wie kleurt de stenen?

Op 18 mei verschenen de bouwstenen voor een beter belastingstelsel. Een paar dagen later hadden veel fiscalisten een lang Hemelvaartweekend. Een goede (bedoelde?) timing dus. Ook Dennis maakte gebruik van dat moment om het rapport eens goed door te nemen.

“Bij het lezen van het rapport werd ik tamelijk onrustig. Ik maakte me (nog) niet druk om de fiscale (technische) inhoud, maar schrok van de suggestieve schrijfstijl en de (onnodige) kwalificerende termen.” In Dennis zijn nieuwste blog vertelt hij alles over zijn bevindingen in dit rapport.


Wist je dat?