Fiscale aanwinst, oude leermomenten herleven en een Duijtje

Bij Duijd fiscalisten houden we van de dynamiek van het ondernemerschap. Iedere dag is anders. Je blijft ons uitdagen en verrassen en daar genieten wij van. Wij passen de fiscaliteit in jouw situatie en wensen in. We lossen het op of creëren samen met je nieuwe kansen.

We zijn dus wel wat gewend. De huidige maatregelen zorgen voor een ingrijpende verandering van het dagelijkse leven. Er ontstaan nieuwe situaties, kansen en risico’s. Dat leidt tot andere fiscale vragen en mogelijkheden. Het lijkt wel een herstart van de wereld, een nieuw begin. De natuur doet daar onbedoeld in mee. Een fris lentebriesje waait door ons kantoor, de zon valt op de fiscale wettenbundel en met een glimlach doen de fiscalisten dat waar ze goed in zijn. In deze nieuwsbrief lees je hierover meer. Hard werken houden we van, maar een potje stevig ontspannen gaan we ook niet uit de weg. Eerder dit jaar hadden we een Duijtje. Hoe dat begon lees je verderop, hoe dat afliep blijft een vage een herinnering. Een paar dagen na het Duijtje begon onze nieuwe collega fiscalist Jim. Hij stelt zich aan je voor.

We informeren je graag over de boeiende blogs die we hebben geschreven, en zijn heel trots op de erkenning van “De fiscale sprekers” als professioneel opleidingsinstituut. Het lukt niet zo heel snel, maar de vlotte praatjes van de fiscale sprekers verstomden bij het horen van de vele vleiende woorden.

Een goede werksfeer creëer je samen. Bij het thuiswerken ontbreekt die mogelijkheid, dus bedachten Erik en de paashaas een alternatief. Met de koffie en thee van Lucifer Coffee Roasters werkt het net een stuk prettiger en blijven de gezinsleden ook glimlachen.

 

Lucifer Coffee Roasters

De fiscalisten werken nu veel vanuit huis. Zij zijn een stevige kop koffie en een goede mok thee gewend. Door het thuiswerken plunderen zij de keukenvoorraad koffie en thee. De gezinsleden kunnen niet anders dan accepteren. Om de werksfeer ook thuis goed te houden, hebben we voor al onze medewerkers de koffie en thee aangevuld. Bob en Rob zijn de eigenaren van Lucifer Coffee Roasters. Zij weten wat wij als fiscalisten heel goed kunnen en wij weten wat zij met passie en enthousiasme presteren. Zij zijn 5 jaar geleden gestart met een koffiebar in het centrum van Eindhoven. Hun voorliefde en kennis over koffie heeft een paar jaar later geresulteerd in de uitbreiding van hun activiteiten met een eigen koffiebranderij. Lees het verhaal van Bob en Rob op hun website.

Erik  heeft hen gevraagd de mooiste koffie en de lekkerste thee te selecteren. Jan heeft deze pakketjes als een heuse stand-in paashaas op goede vrijdag bij iedereen thuisbezorgd. De thuiswerkers, en hun gezinsleden, kunnen dus genieten van koffie en thee die met zorg en liefde zijn samengesteld. Bob en Rob vertellen ook jou graag meer over hun producten. Je kunt de passie op afstand proeven. Bel ze maar eens!

Lessen uit de crisis: voorkom fiscale flaters 

Het is zo’n tien jaar geleden dat de financiële bankcrisis begon. In de crisisjaren en de daaropvolgende jaren van herstel openbaarden zich fiscale flaters. Door verkeerde beslissingen liep het voor sommige bedrijven zelfs fataal af. Ze hadden de juridische bedrijfsstructuur uit het oog verloren, fiscale voordelen verspeeld, aansprakelijkheid binnengehaald en zelfs belastingheffing gecreëerd.
Wil jij fiscale flaters voorkomen? Juridisch sterker staan? En weet je hoe je fiscaal de meeste voordelen kunt behalen? Dennis deelt vijf veel voorkomende fiscale flaters. In mindere tijden zijn ze snel gemaakt. Wees voorbereid en doe hier je voordeel mee.

 

Verlegen blos: erkenning voor Stichting de Fiscale sprekers

Erkenning door Cedeo, dat is een mooi compliment. Als strikt onafhankelijke instantie voorziet Cedeo in de behoefte aan inventarisatie en kwaliteitswaarborging op het gebied van opleidingen, cursussen en bijeenkomsten. Stichting de Fiscale sprekers is (sinds begin 2020) officieel een erkend PE-opleidingsinstituut. Met een verlegen blos op de wangen lazen we de mooie reacties (anoniem) van de geïnterviewden deelnemers. Ook Cedeo was van de professionaliteit en kwaliteit onder de indruk. “Trainingen met een gedegen inhoud en professionele deskundige sprekers.”

De in 2018 opgerichte Stichting De Fiscale Sprekers organiseert fiscale studieavonden, PE-bijeenkomsten en levert sprekers voor congressen en symposia. De stichting is naast een door Cedeo erkende accountancy opleiding ook erkend door het RB, de NBA en de KNB.

“De helft van de referenten geeft voor de uitvoering van de bijeenkomsten de hoogst mogelijke score.”, aldus Cedeo. Dat geldt niet alleen voor de bijeenkomsten, ook de organisatie van de bijeenkomsten waarderen de referenten bovengemiddeld.

Wij als Duijd fiscalisten zijn gelieerd aan Stichting de fiscale sprekers. Onze fiscalisten treden regelmatig als docent of trainer op. Daarom delen wij dit nieuws met trots. Wil je meer weten over deze stichting? Kijk dan verder op de website of download hier de brochure voor 2020 waarin ruim 20 verschillende fiscale bijeenkomsten worden toegelicht.

Ook één van de fiscale sprekers inhuren? Klik op onderstaand logo en bekijk alle informatie!

Teamuitje Duijd: een Duijtje

“Laten we maar naar de kroeg gaan”, is een kreet die je op De Houtakker 36 regelmatig kunt horen. Vaak gaat dit gepaard met een lach. Soms zijn er namelijk momenten dat het net niet helemaal lukt of zelfs helemaal niet. Dan is de spreekwoordelijke vlucht naar de kroeg snel gemaakt. Bij één van die momenten zei Erik: “Ja! Laten we dat nu maar eens echt doen.” Na driftig plannen, verzetten en verheugen was het eind januari dan eindelijk zover: het Duijtje. Een gezellig avondje samen waarin we het vooral een keer níet over werk wilden hebben. Bevlogen fiscalisten samen een borrel geven en niet over hun vak laten praten is onmogelijk, maar in de juiste setting kan dat toch ontspannend zijn. Het was dan ook logisch dat we neerstreken bij Café De Blonde Pater te Nijmegen. Je weet misschien wel dat je daar de beste koffie van Nederland kunt drinken (en ontdekken!) en dat zij gruwelijke goede lunches serveren. Dat was niet de reden dat wij daar dit keer kwamen. Zij hebben sinds enige tijd ook Pinchos als goede borrelhap en wij konden ons dus klaar maken voor een avondvullend programma. Verschillende planken met deze Pinchos (een spiesje vol lekkernijen vaak met wat brood) aangevuld met wat heerlijke biertjes stonden op ons te wachten. Een gezellige avond kent voor sommige geen einde en dus ging een delegatie van het team aansluitend nog afsluiten in een naastgelegen café. Ook daar was het gezellig, alhoewel een enkele fiscalist nog steeds ontkent in een ander café te zijn geweest. Hoe de avond echt eindigde is een vervlogen herinnering. Een zeer geslaagde avond!


Boete ondanks adviseur?

Je hebt het zekere voor het onzekere genomen: een belastingadviseur verzorgt voor jou je aangifte inkomstenbelasting over 2017. Je voorziet hem van alle informatie en wacht gespannen op de uitkomst. Het nut van de adviseur word je al snel duidelijk. Jij dacht dat je een paar duizend euro belasting moest betalen, maar de adviseur komt met een aanzienlijk lager bedrag. Je bent verbaasd over het grote verschil. Vertrouwend op de kennis en de ervaring van je adviseur geef je toestemming de aangifte in te dienen. Na enkele weken ontvang je de definitieve aanslag. Daarna ontvang je de aankondiging van een navorderingsaanslag inkomstenbelasting over 2017. En flink bedrag wordt genoemd. Hoe nu verder? In Dennis zijn nieuwste blog geeft hij je advies hoe te handelen in deze situatie.


Nieuwe collega Jim

In februari hebben we onze rode loper wederom mogen uitrollen. Ditmaal voor onze nieuwste fiscale aanwinst Jim Wezendonk. Jim is met zijn motto ‘gooi mij maar in het diepe’ een goede aanvulling bij ons team.
Na enige tijd met advocatuur, bedrijfseconomie en accountancy in zijn hoofd te hebben gezeten, wist hij het zeker. Het wordt Fiscaal Recht en Economie. Onlangs heeft Jim deze studie afgerond en brengt hij nu zijn opgedane kennis bij ons in praktijk. Naast de uren die Jim bij ons op kantoor doorbrengt, is hij (normaliter) op vrijdagen te vinden in de keuken van restaurant De Betuwe in Huissen. Ook hier controleert hij of alles goed verloopt; hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van alle gerechten die de keuken uitgaan. Zijn weekenden vult hij daarnaast nog met een potje voetbal. Bij Jonge Kracht in Huissen is hij een graag geziene speler. Als spits/rechtsbuiten is hij al enkele jaren op rij topscoorder. Van maandag tot en met donderdag tref je Jim bij ons op kantoor.

Jim, nogmaals welkom en veel succes!


Wist je dat?