Secretariële zaken, kennis delen en een gelukkig nieuwjaar!

December alweer! Het zijn de donkere dagen aan het einde van het jaar. Ondanks de duisternis geen reden voor somberheid. Bij Duijd fiscalisten stralen de lichten in de kerstboom het nieuwe jaar tegemoet. We kijken dan ook uit naar een fantastisch jaar waar er fiscaal veel op stapel staat. Met de komst van Helga en de start van de stage van Lieke bestaat het team uit acht enthousiaste mensen. We verwachten met ingang van 1 februari nog meer versterking, maar daarover de volgende keer meer.

In deze brief meer over ons nieuwe secretariaat, Sinterkerst en nieuw, het delen van onze kennis en de familiebank. Maar ook onze voorliefde om overbodig te zijn met afsluitend enkele Wist je dat-jes komen aan bod.

 

Sinterkerst en nieuw

Sinterklaas, of één of andere Piet, bezocht het kantoor van Duijd fiscalisten. Voor de medewerkers met kleine kinderen waren er cadeaus. Voor iedereen was er iets lekkers.
December is een feestmaand en daar hoort natuurlijk ook traditiegetrouw een kerstdiner bij. Dit jaar trok het hele team van Duijd fiscalisten naar Elst. Onder de kerstboom werd gelachen, genoten, gegeten en gedronken. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn. Een fijne avond om op terug te kijken.
Met de kerstdagen voor de deur kijken we alvast vooruit naar deze periode en naar 2020. Op maandag 23 en dinsdag 24 december staan de fiscalisten nog graag voor je klaar. Daarna gaan we kerst vieren. Op vrijdag 27 december is het kantoor gesloten maar vanaf 30 december staan we de rest van het jaar – maar ook aankomend jaar – weer voor je klaar.
We wensen je fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2020.

 

Nieuw secretariaat

Wij zijn blij en trots op iedereen die bij ons komt werken. Op de eerste werkdag ontvangen we de nieuwe collega hartelijk met de rode loper. Zo ook de afgelopen maanden. Natuurlijk voor Evren die bij ons stage kwam lopen en voor Lieke die voorafgaand aan haar stage alvast bij ons kwam werken.
Linda, onze inmiddels al niet meer zo nieuwe office manager, is 1 juli bij ons begonnen. Na een wat, laten we zeggen, bijzondere start heeft zij volledig haar plekje gevonden. Helga ondersteunt ons, sinds haar komst op 1 december, als telefoniste en facilitair medewerkster. Mocht je een keer in de buurt zijn, kom dan gerust even kennismaken. We hebben lekkere koffie en natuurlijk de speculaasjes van onze Bemmelse Bakker.

 

Kennis delen

Ooit als klein nieuwsgierig fiscalistje bezocht Dennis voor het eerst –  een beetje gespannen – de bijeenkomst van de studiekring. Onze beroepsorganisatie het Register van Belastingadviseurs verzorgt in het land deze zogenaamde kringbijeenkomsten. Daar komen de adviseurs bij elkaar en vertelt een docent (uit praktijk of wetenschap) over fiscale actualiteiten. Het was dan ook in zekere zin een bijzonder moment dat Dennis in december de bijeenkomst voor de kring Arnhem mocht verzorgen. Na ruim vijftien jaar was het weer een beetje spannend. Nu was Dennis degene die de zaal met bijna 150 belastingadviseurs enthousiast mocht maken. Dat is blijkbaar gelukt, want op verzoek van de organisatie staat de boeking voor 2020 al met potlood in de agenda.

We krijgen overigens steeds meer de vraag om onze kennis te delen. Zo schrijven we columns voor Nextens (grootste uitgever van fiscale software), houden we fiscale naslagwerken van Kluwer (fiscaal juridisch uitgeverij) actueel en zijn we ook door andere uitgevers benaderd om hun uitgaves scherp te houden. Gelieerd aan ons adviesbureau is de Stichting De Fiscale Sprekers. Deze stichting is door alle grote beroepsorganisaties erkend als gecertificeerde onderwijsinstelling. Erik, Jan en Dennis verzorgen voor De Fiscale Sprekers fiscale cursussen.
Onze fiscale kennis delen. Dat maakt de Duijd fiscalisten blij. In deze donkere dagen stralen we soms zo van enthousiasme dat de kerstboom zich schaamt voor z’n flutlichtjes.

Ook één van de fiscale sprekers inhuren? Klik op onderstaand logo en bekijk alle informatie!

Nieuwe tarieven

Helder, transparant of duidelijk, het maakt niet uit hoe je het noemt, maar je weet vooraf precies wat onze dienstverlening kost. De tarieven voor onze dienstverlening kan je ten alle tijden terug vinden op onze website. Vanaf 1 januari 2020 zal het tarief van de fiscalisten (Erik, Jan en Dennis) € 135 per uur bedragen. Het tarief van de fiscaal medewerkers (Romy) is € 70. Deze bedragen zijn exclusief omzetbelasting.

 

Overbodig zijn

Onszelf overbodig maken, dat doen we graag! Bij de Edese Golf Club Papendal is dat inmiddels gelukt. Een financieel gat dreigde namelijk voor veel sportclubs in 2019. Door een nieuwe belastingregel mochten zij geen btw meer terugvragen. Wel waren er nieuwe subsidiemogelijkheden. Maar hoe dat precies zat? De Edese Golf Club Papendal kampte met zorgen. ,,Tot we in contact kwamen met Duijd fiscalisten.’’ Benieuwd naar de oplossing? Dat lees je op onze website.

 

De familiebank

Ouders kunnen geld lenen voor onder andere de aankoop of het onderhoud van een huis. Deze financiering noemen we ook wel ‘de familiebank’.  Hoewel deze bank veel fiscaal voordeel kan bieden, is het de vraag of deze mogelijkheid in de toekomst nog wel aantrekkelijk blijft. Jan geeft in zijn column antwoord op de vraag of de familiebank in 2020 dicht gaat.

 

Wist je dat?

– Erik sinds enkele weken kan genieten van zijn nieuwe badkamer?
– Lieke een 8,6 heeft gehaald voor haar laatste tentamen? Hulde!
– Linda als echte handbalhooligan genoten heeft van de winst in de WK-finale?
– Evren alweer in de laatste weken van zijn stage zit?
– we iedereen van harte willen bedanken voor de kerstwensen en kaarten?
– we jullie nogmaals een goed 2020 willen wensen?