Keynote speaker, stagiaires en een goed gevulde koelkast

Het gaat goed met Nederland! Echter, gematigde groei is door onze koning voorzien. Misschien maar goed ook, als we kijken naar de krappe arbeidsmarkt. De fiscalisten van Duijd zouden er graag een scherpe fiscale collega bij hebben, maar een jaar zoeken heeft nog geen resultaat opgeleverd. Rond kijken naar een echte fiscale topper doen we nog steeds, waar we ervan overtuigd zijn en blijven dat we hem of haar gaan vinden.

Onderwijl ligt er een saai belastingplan, zijn er elders spannende fiscale wijzigingen aangekondigd en leidt de robuuste economie tot prachtige fiscale vraagstukken. Je begrijpt: de Duijd fiscalisten vermaken zich prima.

In deze brief meer over de koekjes van de Bemmelse bakker, de komst van Evren en Lieke, onze bijdrage aan een landelijke klantendag en over de zonnige buurtBBQ.

 

Nextens klantendag

Als landelijke uitgever van fiscale software wil je natuurlijk dicht bij je klanten staan. Daarom nodig je ze op 27 augustus en 3 september 2019 in Naarderbos en Best uit. Je vertelt ze over je nieuwe producten, deelt ervaringen, geeft ze wat lekkers te eten en je sluit de dag af met een prikkelende trendwatcher. Dan ontbreekt er nog één belangrijk onderwerp in je programma: fiscale actualiteiten. Je wilt dan een keynote speaker die zorgt voor een enthousiast, energiek, humoristisch en scherp fiscaal verhaal. Zij vonden in Dennis een spreker die aan die voorwaarden kon voldoen en hij stelde de organisatie niet teleur. Veel interactie, een schaterlachende zaal en veel complimenten achteraf. Dennis had merkbaar veel plezier in deze – toch niet alledaagse –  rol.

 

 Ook één van de fiscale sprekers inhuren? Klik op onderstaand logo en bekijk alle informatie!

Stage Evren

Als 4e jaars HBO-student Fiscaal Recht en Economie is Evren afgelopen begin september gestart bij Duijd fiscalisten. Na zijn, naar eigen zeggen, warme onthaal  voelt hij zich al prima thuis in het “kleine knusse clubje”. Evren is enkele jaren geleden gestart aan de MBO studie Rechten maar al snel wilde hij meer. “Naast wet- en regelgeving vind ik het werken met getallen en cijfers erg leuk, waardoor de keuze voor deze HBO-studie snel gemaakt was”.  Zijn toewijding en doorzettingsvermogen zijn duidelijk aanwezig: Evren is, om zich vol te kunnen storten op zijn studie en stage, tijdelijk gestopt met voetballen. Om toch zijn sportieve uren te maken, stapt hij nu regelmatig de sportschool in. Ook over de leergierigheid van Evren kan je niet lang twijfelen. Na zijn MBO opleiding en nu HBO- studie denkt hij er over na om ook door te stromen naar de Universiteit om daar nog meer kennis op te doen. Tot het zover is, tref je Evren op dinsdag, woensdag en donderdag aan bij Duijd fiscalisten.

Stage Lieke

Of ze in februari 2020 bij Duijd fiscalisten stage mocht komen lopen. Met die vraag kwam Lieke bij ons op kantoor. De stage van Evren is dan afgerond en wij delen onze kennis en ervaring graag. Het antwoord op die vraag was dan ook ja, heel graag. Wij hadden ook nog een vraag aan Lieke: “Waarom kom je tijdens je studie niet alvast een dag bij ons werken?”. Daar hoefde Lieke op haar beurt ook niet over na te denken. Sinds maandag 7 oktober maakt zij (voorlopig voor een dag in de week) deel uit van het team van leergierige fiscalisten en mochten we ook voor haar de rode loper uitrollen. Als ze dan aan het werken gewend is, kan haar stage beginnen. Lekker anders, daar houden wij wel van!

Jouw netwerk, onze oplossing?

Voor scherp fiscaal advies heb je goede fiscalisten nodig. Je kent vast wel mensen die als accountant, boekhouder, jurist of financieel specialist werken? Zij kennen hele goede fiscalisten. Wil je ons helpen, vraag hen dan eens om ons bureau onder de aandacht te brengen. De volgende informatie kan je daarbij ondersteunen.

Bij Duijd fiscalisten willen we het liefst iedereen van prachtige adviezen voorzien en gelukkig worden steeds meer bedrijven, particulieren en instellingen klant bij Duijd fiscalisten. Wij geven iedereen het beste antwoord. Om ervoor te zorgen dat we dat ook in de toekomst kunnen blijven doen, zijn we op zoek naar goede fiscalisten. Er zijn immers genoeg (fiscale) vragen die recht hebben op een antwoord.
Waarom kiezen voor Duijd fiscalisten? De huidige medewerkers hebben veelal een vertrouwde omgeving verlaten. Waarom twijfelden zij en hebben ze de stap toch gezet? En hoe is het dan om voor en met de fiscalisten van Duijd te werken? Ook nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen? Kijk op werkenbijduijd.nl.

 

Belastingvrij participeren in een bedrijf

“Eén B.V. is geen B.V.”. Dat heb je vast wel eens horen zeggen. Deze wat populaire uitspraak komt voort uit fiscale wetgeving. Bij oprichting van een bedrijf is het advies meestal een holding en een werkmaatschappij op te richten. De werkmaatschappij betaalt belasting over de winst die zij maakt. Als de werkmaatschappij vervolgens winst als dividend uitkeert aan de holding, is dat dividend onder voorwaarden vrijgesteld van vennootschapsbelasting. Een holding kan fiscaal prettig zijn en Erik legt je in zijn column graag uit waarom.

 

BuurtBBQ

Onder de noemer ‘traditie’ heeft op de tweede vrijdag van september wederom onze BuurtBBQ plaatsgevonden.  Wat namelijk goed bevallen is, kan alleen nog maar beter worden. Op vrijdag de dertiende werden om die reden alle buurtbewoners en ondernemers van de Houtakker en de Kazematten voor de tweede maal uitgenodigd voor een gezellige middag. En dat werd het! Tezamen met onze nieuwe buurtgenoten van de Houtakker II, de heerlijke zonnestralen en onder het genot van een drankje werd rond 18.00 uur de BBQ aangestoken en kon de kok van dé Smaakcateraar aan de slag. Het was meer dan goed verzorgd.
De uitnodiging deed vermoeden dat het ongeveer 19.00 uur zou eindigen. Maar toen de cateraar afscheid genomen had, bedacht Dennis dat Linda de koelkast met bier had gevuld. Het zou zonde zijn als dat ongebruikt weer in de kratten zou gaan. Het licht ging kleiner, de stemmer werden luider en zou nog lang gezellig blijven in de tent achter de Houtakker 36. Vrijdag 11 september 2020 staat al met potlood in de agenda.

Koekjes!

Wij verheugen ons op iedereen die bij ons voor een kop koffie, thee of een frisdrank aanschuift. Soms zijn dat luchtige gesprekken, maar bij ons werk hoort ook complexiteit en emotie. In alle situaties is er dan niets dankbaarder dan een heerlijk koekje. In iedere supermarkt liggen er tientallen voor het grijpen, maar in Bemmel hebben we natuurlijk de speculaasjes van Theo. Deze zijn officieel uitgeroepen tot de lekkerste van Nederland. Wij bieden je dit speculaasje natuurlijk met gepaste trots aan. Kom een keer proeven! Heb je een tip voor andere lokale lekkernijen? Dat horen wij natuurlijk graag.